Ambulant

Uit dit dossier
Vishandel Zwarthoed floreert maar personeel is een groot probleem

Vishandel Zwarthoed floreert maar personeel is een groot probleem

Ondanks zijn optimisme over de ambulante vishandel maakt Jan Zwarthoed zich zorgen over de energiecrisis en de inflatie. “Ik wil alleen kwaliteitsvis verkopen, tegen een prijs die het publiek met een kleine beurs kan betalen. We verkopen geen pangasius of tilapia. Dat vind ik geen vis.”

Willem de Graaf (70) is veertig jaar lid van de VNV

Willem de Graaf (70) is veertig jaar lid van de VNV

“Je moet mij niet bellen”. Dat is het standaardantwoord van Willem de Graaf als zijn schoonzoon of dochter hem vraagt of hij een dag kan bijspringen op de markt. Maar hij zegt het op zo’n manier dat je wel merkt dat hij dat stiekem tóch graag doet.

Ambulante handel met eigen duurzaamheidscertificaat

Ambulante handel met eigen duurzaamheidscertificaat

‘Goede Vissers’ Jan en Barbara Geertsema staan sinds 2006 op biologische, boerenmarkten in de Jordaan en Utrecht Vredenburg. Makkelijk ging dat in het begin niet, vertelt Jan. “We namen voor 1500 euro vis mee, maar verkochten voor 500 euro.”

Verse vismarkt Noordzee promoot Noordzeevis tegen betaalbare prijzen

Verse vismarkt Noordzee promoot Noordzeevis tegen betaalbare prijzen

Wie Noordzeevis zegt, zegt Verse Vismarkt Noordzee aan de Haven in Den Helder. Daar wordt iedere vrijdag verse Noordzeevis verkocht, direct van de visafslag pal ernaast. Verser kan niet. De twee mannen achter de Verse Vismarkt zijn Willem Gerssen van de gelijknamige viswinkel en groothandel en Bert de Groot, bedrijfsleider op de visafslag.

Gastronomie met hoofdletter G bij ‘t Haringkje

Gastronomie met hoofdletter G bij ‘t Haringkje

’t Haringkje uit Breskens is sinds augustus 2005 te vinden op diverse markten in Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Ondernemers Wesley Ekkebus en Serge Brevet onderscheiden zich door een gastronomische benadering van het vak. In hun nieuwste wagen bevindt zich zelfs een heus gasfornuis.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 9 | december 2022
Vismagazine 9 | december 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is digitalisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

Food Experience Day

10:00 - 14:00

Lees meer

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 2023

25 april 2023 - 27 april 2023

Lees meer