Dossier

Foodlog

Foodlog is een onafhankelijk nieuwsplatform over voedsel, gezondheid en eten & drinken. In dit dossier staan de berichten van Foodlog over vis.

  • Olijfolie

    ‘Olijfolie niet nep maar vernaggeld’

    Het barst van de verhalen en geruchten over met koolzaad- en zonnebloemolie versneden olijfolie. Volgens Mike Adams zijn ze onzin, maar is de meeste olijfolie niettemin vernaggeld. Door Anneloes van Boven – Foodlog Over olijfolie is veel te doen. Voedselwetenschapper Mike Adams vindt dat het nieuws… Lees verder →

  • Dock to Dish

    Chatten met de visser van je vis

    ‘Restaurant-supported fishery’ is de visvariant van community-supported agriculture (CSA). Pionier Dock to Dish in de VS zet in op digitalisering. Moderne korte ketens zijn ook op zee al bijna een feit. Door Cecile Janssen – Foodlog De initiatiefnemers van Dock to Dish werken sinds 2012… Lees verder →