Handel

Uit dit dossier
Herkomstaanduiding,  cao, hygiënecode en meer

Herkomstaanduiding, cao, hygiënecode en meer

Wat speelt er bij de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV)? In deze bijdrage lees je meer over de laatste stand van zaken met betrekking tot de nieuwe hygiënecode, herkomstaanduiding, de cao-onderhandelingen, het commerciële netwerk en het Project Functiewaarderingen.

Pas op met gebruik van additieven als hulpmiddel

Pas op met gebruik van additieven als hulpmiddel

Tegenwoordig worden steeds meer visproducten en maaltijden bereid met smaakmakers als sauzen, marinades, kruiden, mengsels van oliën, specerijen en kruiden. De eindproducten zijn panklaar voor de consument, dat is wel zo makkelijk. Maar hoe zit het met de additieven oftewel de toegevoegde hulpstoffen? Hoe achterhaal je als visspecialist welke e-nummers...

Ambulant informeert klant over herkomst

Ambulant informeert klant over herkomst

Coen Poulus van Essies Verse Vis uit Vlaardingen is bewust met duurzame visverkoop bezig. Zo heeft hij een kleurensysteem ontwikkeld op basis van de Viswijzer om klanten te informeren. Daarnaast hangen er tv-schermen in zijn verkoopwagen. Idealisme is daarbij zijn drijfveer. “We moeten nog heel lang doen met onze aarde. Dat geldt ook voor onze vis.”

Onderzoek naar beter verdienen met vis uit eigen zee

Onderzoek naar beter verdienen met vis uit eigen zee

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen start samen met Wageningen University & Research een onderzoek naar kansen voor ondernemers met vis uit de Noordzee. Zij roepen visspeciaalzaken, horeca- ondernemers en groothandels uit Den Haag en Scheveningen op om deel te nemen aan het onderzoek.

MSC- en ASC-certificering voor Visspeciaalzaak Koning

MSC- en ASC-certificering voor Visspeciaalzaak Koning

Visspeciaalzaak Koning in Amstelveen is de 24ste ASC- en MSC-gecertificeerde viswinkel. Een belangrijke stap voor de Volendammer eigenaren Nico Schokker en Jan Tol. “Deze tijd maakt ons nog bewuster van keuzes die we kunnen maken. Wij willen hieraan bijdragen en consumenten de optie geven om te kiezen voor kwaliteit, voor gezond én voor duurzaam.”

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 4 | mei 2021
Vismagazine 4 | mei 2021

De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn Noordzeevis en koeling. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Digitaal magazine
Digitaal magazine

Lees nu Vismagazine 7 online als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud

Video Vis

Evenementen

Workshop Zout- en suikerverlaging

00:00

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

1 juli 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer