Industrie

Uit dit dossier
ING signaleert tweedeling binnen de industriële sector

ING signaleert tweedeling binnen de industriële sector

Gert Jan Braam, Sector specialist Industry van ING Sector Banking signaleert een al langer dalende trend in de productie van de Nederlandse industrie en een tweedeling binnen de sector.

‘Consument profiteert van meer robots in voedingsindustrie’

‘Consument profiteert van meer robots in voedingsindustrie’

Het kabinet ziet robots als een mogelijke oplossing voor het personeelstekort. Volgens Ceel Elemans, sector specialist Food van ING Sector Banking kan de consument profiteren van meer robots in de voedingsindustrie. Het Arnhemse ingenieursbureau QING liet al zien dat de inzet van robots ook is weggelegd voor kleinere voedingsproducenten.

NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

Voor een duurzame en toekomstbestendige visketen zijn structurele verandering noodzakelijk. Die conclusie trekt Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van de analyse ‘De Visketen in Beeld’.

Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent

Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent

De productie in de voedingsmiddelenindustrie groeide juni 2022 met 3 procent ten opzichte van de dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Subsidie van 120.000 euro voor nieuwe Vis Academie

Subsidie van 120.000 euro voor nieuwe Vis Academie

De vereniging voor Visgroothandelaren en Verwerking Urk (VVU) krijgt een subsidie van 120.000 euro voor de nieuwe Vis Academie. VVU ontwikkelt deze opleiding voor de visverwerkende industrie in samenwerking met ROC Friese Poort.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 9 | december 2022
Vismagazine 9 | december 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is digitalisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

Food Experience Day

10:00 - 14:00

Lees meer

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 2023

25 april 2023 - 27 april 2023

Lees meer