Industrie

Uit dit dossier
Krabbenvlees uit kleinere soorten

Krabbenvlees uit kleinere soorten

Goed nieuws voor vissers, de schaal- en schelpdiersector en de vishandel. Ondernemer Mark Soetman ontwikkelde in samenwerking met de Stellendamse bedrijven Wetec en GP Stainless een nieuwe krabbenvleesmachine. Die oogst krabvlees uit kleinere, nauwelijks marktwaardige soorten. Zes vragen aan Mark Soetman over deze vondst.

Marel zet in op Prepared Food

Marel zet in op Prepared Food

Revolutionaire paneermachines, vormwalsen voor talloze soorten en maten snacks en burgers, alle mogelijke andere machines en een proefkeuken. In het Marels’ DemoCenter in Boxmeer kunnen foodproducenten uitgebreid werken aan hun productontwikkeling.

PO Mosselcultuur interviewt Jan Bonjer

PO Mosselcultuur interviewt Jan Bonjer

De Producentenorganisatie van de Nederlandse Mosselcultuur (PO Mosselcultuur) heeft voor zijn vernieuwde nieuwsbrief Jan Bonjer, voorzitter van het Mosselconvenant geïnterviewd. Hij volgde op 1 augustus Hans Alders op. Alders vervulde de functie vanaf de start van het convenant in 2008. In de overeenkomst staan vergaande afspraken over het afbouwen...

Witvisfileerlijn voor Adri & Zoon

Witvisfileerlijn voor Adri & Zoon

Flinke groei en de overstap op IJslandse kabeljauw vereisten een nieuwe grote witvisfileerlijn bij Adri & Zoon. Technische partner Jansen Techniek stelde de visgroothandel wederom niet teleur: “We vertrouwen volledig op hun expertise.”

Marel verwerft belang in Noorse zalmverwerker

Marel verwerft belang in Noorse zalmverwerker

Het IJslandse bedrijf Marel heeft een belang van 40 procent verworven in de Noorse zalmverwerker Stranda Prolog. De start van een strategisch partnerschap. Dat laten de twee bedrijven weten in een persbericht.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 8 | november 2022
Vismagazine 8 | november 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Cursus allergenen management (regio Breda)

1 december 2022

Lees meer