Industrie

Uit dit dossier
Ambachtelijke zalm uit Krimpen aan den IJssel - ‘Ons geheim? Je moet het tijd geven’

Ambachtelijke zalm uit Krimpen aan den IJssel - ‘Ons geheim? Je moet het tijd geven’

Rokerij de Zalm uit Krimpen aan den IJssel produceert ambachtelijke gerookte zalm volgens een langzaam, traditioneel procedé. Met als eindresultaat een ouderwets topproduct voor de echte liefhebbers.

Faillissement garnalenhandelaar Telson

Faillissement garnalenhandelaar Telson

Garnalenhandelaar Telson is failliet. Curator mr. Pieter Lettinga onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart of verkoop. Eerder moest het bedrijf al uitstel van betaling aanvragen. Dat meldt Visserijnieuws.

Apparatuur gaat verder dan mensenhanden kunnen

Apparatuur gaat verder dan mensenhanden kunnen

Snel, veilig, betrouwbaar, hygiënisch en precies. Met minder mankracht kunnen werken, kosten besparen en eventuele financiële en menselijke risico’s voorkomen. Het zijn belangrijke thema’s in de visverwerkende industrie. Van vele kanten en op meerdere niveaus komt de industrie met antwoorden.

Microalgen als eiwitbron

Microalgen als eiwitbron

Voedingsmiddelen producent Nestlé gaat samen met het Nederlandse biotechnologieconcern Corbion op algen gebaseerde ingrediënten ontwikkelen voor de voedingsmiddelenindustrie. ‘We zijn micro-algen als een alternatieve bron voor eiwitten en micronutriënten actief aan het verkennen’, aldus Nestlé-CTO Stefan Palzer.

Nutreco investeert in vis en vlees uit cellenkweek

Nutreco investeert in vis en vlees uit cellenkweek

Diervoederproducent Nutreco toont flinke interesse in de ontwikkeling van kweekvlees. Begin deze maand werd al een samenwerking met het Nederlandse Mosa Meat aangekondigd. Nu gaat het bedrijf ook nog samenwerken met BlueNalu, een Amerikaanse start-up die zich richt op het produceren van vis door middel van cellenkweek.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 8 | november 2021
Vismagazine 8 | november 2021

De thema's van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2021
Verpakkingsspecial 2021

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Digitaal magazine
Digitaal magazine

Lees nu Vismagazine 7 online als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud

Video Vis

Evenementen

Webcast duurzame verpakkingen over de grens

2 december 2021 - 2 december 2021

Lees meer

Horecava 2022

10 januari 2022 - 13 januari 2022

Lees meer

Schelpdierconferentie 2022

20 januari 2022 - 21 januari 2022

Lees meer