Kweekvis

Uit dit dossier
Dutch Yellowtail krijgt Zeker Zeeuws Keurmerk

Dutch Yellowtail krijgt Zeker Zeeuws Keurmerk

De Dutch Yellowtail van Kingfish Zeeland mag het keurmerk Zeker Zeeuws dragen. Samen met gedeputeerde Jo-Annes de Bat reikte stichtingsvoorzitter Robert Zonnevylle het certificaat uit aan de kweker van dit alternatief voor tonijn.

Kweekvis duurzamer dan gedacht volgens nieuwe FIFO-methode

Kweekvis duurzamer dan gedacht volgens nieuwe FIFO-methode

Wetenschapper Björn Kok ontwikkelde een nieuwe methode om te berekenen hoeveel kilo wilde vis nodig is voor één kilo kweekvis. Hieruit komt het beeld naar voren dat kweekvis duurzamer is dan gedacht.

Kingfish Zeeland verdubbelt de productie

Kingfish Zeeland verdubbelt de productie

Kingfish Zeeland gaat uitbreiden. Dat geldt niet alleen voor de productielocatie in Kats, waar de productie in 2020 bijna wordt verdubbeld. Ook heeft de viskwekerij investeerders gevonden voor een nieuwe kwekerij in de Verenigde Staten.

Blockchain voor tilapia Jumbo

Blockchain voor tilapia Jumbo

Jumbo brengt de tilapiaketen in beeld door middel van blockchaintechnologie. Klanten kunnen met de QR-code op de verpakking de verschillende stappen in het productieproces van tilapia zien. Deze pilot met blockchain sluit aan bij de ambitie van Jumbo om haar keten transparanter te maken.

Denemarken bevriest uitbreiding viskweek in zee

Denemarken bevriest uitbreiding viskweek in zee

Denemarken besloot afgelopen maandag geen uitbreiding meer te willen van zijn viskwekerijen op zee. Kweek in open zee geldt voor milieuorganisaties als schadelijk voor het milieu.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 8 | november 2022
Vismagazine 8 | november 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Cursus allergenen management (regio Breda)

1 december 2022

Lees meer