Kweekvis

Uit dit dossier
Visvoer gemaakt van algen voor kweekzalm

Visvoer gemaakt van algen voor kweekzalm

DSM en chemiebedrijf Evonik openden 10 juli de nieuwe productielocatie van hun joint venture Veramaris in het Amerikaanse Blair, Nebraska. De fabriek is al begonnen met de commerciële productie van omega-3 vetzuren EPA en DHA uit algen, bedoeld voor de zalmkweek. Met het nieuwe product wordt kweekzalm gezonder terwijl de druk op de visvangst wordt verlicht,...

Kingfish Zeeland bouwt kwekerij in VS

Kingfish Zeeland bouwt kwekerij in VS

Kingfish Zeeland breidt uit naar de Verenigde Staten. Het bedrijf wil een grote viskwekerij bouwen in Maine. Deze nieuwe vestiging krijgt hetzelfde Recirculating Aquaculture System (RAS) als de kwekerij in het Zeeuwse Kats. De oppervlakte van de kwekerij moet veel groter worden. Begin mei won Kingfish Zeeland tijdens Seafood Global Expo de Seafood...

Kingfish Zeeland wint SEG-award

Kingfish Zeeland wint SEG-award

Hoogtepunt op de eerste beursdag van de Seafood Expo Global in Brussel is traditiegetrouw de prijsuitreiking ’s avonds van de Seafood Excellence Global Awards voor de beste producten. Dit jaar 37 finalisten uit 12 landen, waaronder Nederland. De twee kanshebbers waren de Ocean Tartinade van Amacore en Kingfish Zeeland met de Dutch Yellowtail. Wederom...

Kweekvis gaat helft wereldhandel in vis uitmaken

De waarde van de wereldhandel in visserijproducten bedroeg in 2017 €136,5 miljard. Dat schrijft de website SeafoodSource naar aanleiding van de ‘World Seafood Map 2019’ van de Rabobank. De kaart, die laat zien hoe de handelsstromen in vis lopen, is samengesteld door Beyhan de Jong, Animal Protein Analyst van Rabo Research en hier te downloaden. De waarde van de wereldhandel in vis en zeevruchten steeg tussen 2012 en 2017, maar het handelsvolume steeg amper. De Rabobank voorspelt dat vraag en aanbod van de handel in seafood verder zullen toenemen....

Visscher Seafood kweekt 'all natural zalm'

Visscher Seafood kweekt 'all natural zalm'

Met Vårlaks ‘all natural zalm’ springt Visscher Seafood in op de vraag van de consument naar duurzame en eerlijke producten. In eerste instantie richt het bedrijf zich hiermee op de Amerikaanse markt. Het nieuwe merk wordt begin mei, tijdens Seafood Expo Global in Brussel gepresenteerd. “De zalmen groeien op in het noorden...

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 1 | januari 2023
Vismagazine 1 | januari 2023

Het thema van dit nummer van Vismagazine is witvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 2023

25 april 2023 - 27 april 2023

Lees meer

Coldwater Seafood 2023

10 oktober 2023 - 12 oktober 2023

Lees meer