Machines

Uit dit dossier
Apparatuur gaat verder dan mensenhanden kunnen

Apparatuur gaat verder dan mensenhanden kunnen

Snel, veilig, betrouwbaar, hygiënisch en precies. Met minder mankracht kunnen werken, kosten besparen en eventuele financiële en menselijke risico’s voorkomen. Het zijn belangrijke thema’s in de visverwerkende industrie. Van vele kanten en op meerdere niveaus komt de industrie met antwoorden.

Wegen op volle zee

Wegen op volle zee

PENKO heeft in samenwerking met VCU TCD B.V. (Vissers Coöperatie Urk) een systeem ontwikkeld waarmee het mogelijk is om op volle zee exact te wegen. Het systeem bepaalt ondanks de continue bewegingen van het schip nauwkeurig het gewicht van de vis per krat.

Rol van de techniek wordt steeds belangrijker - Hightech en ambacht versterken elkaar

Rol van de techniek wordt steeds belangrijker - Hightech en ambacht versterken elkaar

De verwerking van vis kan niet zonder kennis van zaken, vakmanschap en liefde voor het product. Maar ook niet meer zonder machines. Dankzij de techniek kunnen we duurzamer, sneller en hygiënischer werken, met volop aandacht voor het ambacht. Diezelfde techniek maakt ook dat producten betaalbaar blijven.

Visproductielijn te zien bij Baaijens Open Event

Visproductielijn te zien bij Baaijens Open Event

Drie dagen houdt Baaijens Industrial Equipment in Oss open huis voor de visbranche. Van 9 t/m 11 oktober zijn bij het bedrijf machines die mengen, mixen, ontschubben, onthuiden, injecteren en snijden opgesteld in de montagehal die voor deze gelegenheid is omgebouwd tot 'beursvloer'. Verwerkingslijn Uni Food In de aparte demonstratieruimte staat een...

Handmatig droogzouten behoort tot het verleden met de nieuwe Droogzoutunit type DS-2000

Handmatig droogzouten behoort tot het verleden met de nieuwe Droogzoutunit type DS-2000

Baaijens en vaste partner Uni-Food Technic brengen een nieuwe machine op de markt waardoor het handmatig droogzouten tot de verleden tijd behoort. De machine is zo ontwikkeld dat deze eenvoudig in een bestaande productielijn kan worden geïnstalleerd en vervangt hiermee het handmatige zoutingsproces. Na de fileerlijn strooit deze droogzout unit...

Vismagazine 4 | mei 2020
Vismagazine 4 | mei 2020

Met onder andere: Virtuele voorjaarsbeurs Vismagazine, Meer Noordzeevis op het bord en Vishandel Buter.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Vlaggetjesdag 2020 in Scheveningen

12 juni 2020 - 14 juni 2020

Lees meer

Expo GastroPan 2020

21 juni 2020 - 23 juni 2020

Lees meer

Dag van de Duurzame verpakking

22 juni 2020 - 22 juni 2020

Lees meer

Video Vis