Machines

Uit dit dossier
‘Met één druk op de knop is het geregeld’

‘Met één druk op de knop is het geregeld’

Vis! Elke vistraiteur en visverwerker weet legio producten en recepten te verzinnen. Diezelfde vis en visproducten moeten goed verpakt zijn in functionele, praktische én aantrekkelijke verpakkingen. Deze moeten passen bij het product en het imago van de ondernemer. Vandaag deel 3 van deze rondvraag met Tramper Technology.

Machinaal strippen van schol biedt soelaas

Machinaal strippen van schol biedt soelaas

Het handmatig strippen van schol op zee is vaak onderhevig aan kritiek van viskopers. Zij zien soms grote verschillen per partij waarbij zelfs het verlies van visvlees aan de orde is. Het gebruik van een stripmachine voor schol kan in dat geval soelaas bieden.

Jansen Techniek brengt visverwerking naar hoger niveau

Jansen Techniek brengt visverwerking naar hoger niveau

In de visverwerking staat automatisering nog in de kinderschoenen. Terwijl er een hoop te besparen valt met robots en machines. “We hebben 30% minder medewerkers nodig.”

‘Circulair draaien is een speerpunt’

‘Circulair draaien is een speerpunt’

Vis blijft steeds langer houdbaar dankzij voortdurende innovatie van koeltechnieken. Er zijn immers vele momenten tussen vangst en consumptie dat vis koel gehouden moet worden. Vandaag deel 1 van deze rondvraag met Victor Lichtenberg van Pool Koudetechniek.

Apparatuur gaat verder dan mensenhanden kunnen

Apparatuur gaat verder dan mensenhanden kunnen

Snel, veilig, betrouwbaar, hygiënisch en precies. Met minder mankracht kunnen werken, kosten besparen en eventuele financiële en menselijke risico’s voorkomen. Het zijn belangrijke thema’s in de visverwerkende industrie. Van vele kanten en op meerdere niveaus komt de industrie met antwoorden.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 8 | november 2022
Vismagazine 8 | november 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Cursus allergenen management (regio Breda)

1 december 2022

Lees meer