Opleiding

Uit dit dossier
‘Passie voor koken ontdekt’

‘Passie voor koken ontdekt’

Hij werkt al ruim dertien jaar in de visbranche, maar toch besloot Myyryo Ballantine (31) vorig jaar de mbo 3-opleiding Visspecialist bij SVO vakopleiding food te gaan volgen. Hij verfijnde zijn snijdtechnieken en leerde veel over vis. Tot zijn verrassing ontdekte hij bovendien zijn passie voor koken.

Open dag SVO vakopleiding food

Open dag SVO vakopleiding food

Op 22 april organiseert SVO vakopleiding food een open dag. Verschillende locaties openen de deuren voor toekomstige studenten. Vanwege de coronamaatregelen moeten belangstellenden van te voren een tijdslot reserveren.

‘Wellicht nog een viszaak erbij’

‘Wellicht nog een viszaak erbij’

Een bijbaan zorgde ervoor dat Arjan Pastoor (24) op zijn dertiende al wist dat hij de vis in wilde. Hij volgde twee opleidingen bij SVO vakopleiding food en vijf jaar geleden maakte hij zijn droom waar: hij opende zijn eerste winkel. Inmiddels heeft hij twee zaken: de Spakenburgse Visspecialist in Rhenen en Visspeciaalzaak Arjan Pastoor in Veenendaal.

Gratis webinar over herkomstaanduiding van vis

Gratis webinar over herkomstaanduiding van vis

De afgelopen maanden was er in de media veel aandacht voor het informeren van consumenten over de herkomst van vis. Daarom is er op 7 april een gratis webinar voor de visbranche over dit thema.

‘Het ambachtelijke visvak is prachtig’

‘Het ambachtelijke visvak is prachtig’

Op zijn zestiende volgde Pascal Koops (29) een brede mbo-opleiding, maar hij werd niet enthousiast van de banen die voor hem in het verschiet lagen. Zijn hart lag bij zijn bijbaan bij een vishandel op de markt. Hij ging fulltime aan de slag in de vis, rondde de drie mbo-­visopleidingen van SVO vakopleiding food af en is inmiddels ook SVO-examinator.

Vismagazine 3 | april 2021
Vismagazine 3 | april 2021

De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn kreeft en maaltijden. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Digitaal magazine
Digitaal magazine

Lees nu Vismagazine 7 online als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Training VITAL allergenen klassikaal

18 mei 2021

Lees meer

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Opfristraining VITAL allergenen web-based

15 juni 2021

Lees meer

Video Vis