Opleiding

Uit dit dossier
Onderzoeksproject Meerwaarde met Mosselen wint RAAK-award 2019

Onderzoeksproject Meerwaarde met Mosselen wint RAAK-award 2019

Het onderzoeksproject Meerwaarde met Mosselen van de HZ University of Applied Sciences won 14 november de RAAK-award 2019. De hoofdprijs bestond uit een cheque van €10.000,-. Het onderzoek is gericht op het zodanig aanleggen van droogvallende mosselbanken dat deze een bijdrage leveren aan kustbescherming, het verhogen van biodiversiteit én de mosselproductie.

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

Wat kunnen food en design voor elkaar betekenen en hoe ziet het MKB eruit als deze sectoren meer zouden samenwerken. Cibap vakschool voor vormgeving en SVO vakopleiding food keken hiernaar tijdens de eerste Food & Design meetup in het in de Spoorzone gelegen Brouwtheater in Zwolle op 13 november.

‘Alles wat ik leer, helpt me in de praktijk’

‘Alles wat ik leer, helpt me in de praktijk’

In de schoolbanken zitten, vindt Danique Pen (17) maar niets. Toch volgt ze met veel plezier een tweede opleiding bij SVO vakopleiding food. Na Verkoopmedewerker vis ging ze direct door met de opleiding tot Visspecialist. “Met deze opleidingen voel ik mij goed voorbereid op het openen van onze viswinkel in Den Helder en alles wat daarbij komt kijken.”

VMBO op bezoek bij SVO

VMBO op bezoek bij SVO

120 Leerlingen van de VMBO opleiding ‘De Rooi Pannen’ uit Eindhoven werden uitgenodigd op de SVO locatie in Best om een dagje mee te lopen met leerlingen van de opleiding Generation Food. Praktijkdocent en visspecialist Adriaan van Moort en oud-VMBO-docent Gerard van Damme maakten met de leerlingen een ronde langs praktijk- en theorielokalen.

Jezelf blijven ontwikkelen

Jezelf blijven ontwikkelen

Adriaan van Moort is eigenaar van meerdere viskiosken en opende dit jaar de Friteskiosk in Middelburg. Daar wordt frites gebakken van zes soorten aardappelen, allemaal uit de Zeeuwse klei. Tussen de bedrijven door is hij vakdocent bij SVO vakopleiding food. ‘Ik breng mijn kennis over, maar leer andersom ook ontzettend veel van de jongelui op de opleiding.’

Vismagazine 8 | november 2020
Vismagazine 8 | november 2020

De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn kweekvis en foodservice.

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Digitaal magazine
Digitaal magazine

Lees nu Vismagazine 7 online als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Seafood Expo Asia Reconnect 2020

17 november 2020 - 19 november 2020

Lees meer

Online open avond SVO vakopleiding food

19:30 - 21:00

Lees meer

Horecava 2021

25 januari 2021

Lees meer

Video Vis