Praktisch

Uit dit dossier
Visbranche investeert in zuinige koelapparatuur

Visbranche investeert in zuinige koelapparatuur

De groeiende waardering van de consument voor versspeciaalzaken en de aandacht voor herkomst en duurzaamheid, vallen op. De visbranche kan er z’n voordeel meedoen en daarbij gebruik maken van technieken uit de koelindustrie. Toekomstgerichte en creatieve oplossingen zijn er volop.

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Eerste maatregelen Single Use Plastics

Slagers, bakkers en visdetaillisten krijgen vanaf 3 juli te maken met de Single Use Plastics-richtlijn (SUP), die door de EU is afgekondigd. Kanttekening daarbij: de Europese Commissie moet nog een document met exacte definities publiceren van de begrippen die in de richtlijn voorkomen. Wanneer mag je bijvoorbeeld stellen dat je product herbruikbaar...

Goed gebakken vis als basis

Goed gebakken vis als basis

Gebakken vis is een vaste waarde bij elke visverkoper. De mogelijkheden van bakovens, de vissoorten, bakproducten en (buitenlandse) recepturen nodigen ook uit tot variatie en creatieve gerechten. Tot genoegen van de consument en het zorgt bovendien voor klantengroei bij de visspecialist.

‘We maken steeds meer producten op papierbasis’

‘We maken steeds meer producten op papierbasis’

Vis blijft steeds langer houdbaar dankzij voortdurende innovatie van koeltechnieken. Er zijn immers vele momenten tussen vangst en consumptie dat vis koel gehouden moet worden. Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Leon Hoogervorst van Inter Fresh Concepts.

Van haringkar tot rvs snijmeubel

Van haringkar tot rvs snijmeubel

Goede haring verkoopt zichzelf. Ondernemers kunnen er wel een handje bij helpen. Bijvoorbeeld met de traditionele houten haringkar als publiekstrekker. Daarnaast zijn moderne rvs haringsnijmeubels in opmars. Deze zijn steeds meer van alle gemakken voorzien. Zo kunnen visspecialisten nog meer het ambacht van haring snijden voor het voetlicht brengen.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 4 | mei 2021
Vismagazine 4 | mei 2021

De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn Noordzeevis en koeling. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Digitaal magazine
Digitaal magazine

Lees nu Vismagazine 7 online als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud

Video Vis

Evenementen

Workshop Zout- en suikerverlaging

00:00

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

1 juli 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer