Schaal- & schelpdieren
Uit dit dossier
Opening seizoen Oosterscheldekreeft
Op donderdag 30 maart vindt de officiële opening van het seizoen van de Oosterscheldekreeft plaats. Zowel de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft als Stichting Zierikzeese Oosterscheldekreeft organiseren een event rondom het ophalen van het eerste exemplaar.
Amerikaanse rivierkreeft gekookt naar Marokkaanse pellerij
De Amerikaanse rivierkreeft is een ware plaag in de Nederlandse wateren. Vangen en opeten is een vaak genoemde oplossing. Onlangs ging de eerste lading gekookte rivierkreeften naar een pellerij in Marokko. “Een groot succes dat Good Fish toejuicht”, aldus de natuurorganisatie.
WUR berekent echte prijs Nederlandse mosselen
“Wie echt duurzaam en gezond wil eten, zou Nederlandse mosselen moeten kiezen”, meldden onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR). Ze berekenden de echte prijs voor mosselen en keken hierbij naar milieubelasting en de positieve effecten van de productie.
Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur
Voor de Belgische kust werden de afgelopen drie jaar testen uitgevoerd met een zeeboerderij waar mosselen, oesters en zeewier groeien en passieve visserij met innovatieve loktechnieken plaatsvindt. Licht, geluid en geur blijken succesvolle technieken om méér inktvis (zeekat), garnaal en vis te vangen.
WENR onderzoekt mogelijkheden commerciële rivierkreeftvisserij
De Amerikaanse rivierkreeft heeft zich ontwikkeld tot een ware plaag. Vangen en opeten is een vaak genoemde oplossing. Wageningen Environmental Research (WENR) onderzoekt of er een markt is voor de rivierkreeftvisserij en of er mogelijkheden zijn voor de diervoederindustrie?
Superaanbieding
Vismagazine Nieuwsbrief
Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.
InschrijvenVismagazine 2 | januari 2023

Het thema van dit nummer van Vismagazine is zalm. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Bekijk de inhoudSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verderVideo Vis