Schaal- & schelpdieren

Uit dit dossier
Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur

Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur

Voor de Belgische kust werden de afgelopen drie jaar testen uitgevoerd met een zeeboerderij waar mosselen, oesters en zeewier groeien en passieve visserij met innovatieve loktechnieken plaatsvindt. Licht, geluid en geur blijken succesvolle technieken om méér inktvis (zeekat), garnaal en vis te vangen.

WENR onderzoekt mogelijkheden commerciële rivierkreeftvisserij

WENR onderzoekt mogelijkheden commerciële rivierkreeftvisserij

De Amerikaanse rivierkreeft heeft zich ontwikkeld tot een ware plaag. Vangen en opeten is een vaak genoemde oplossing. Wageningen Environmental Research (WENR) onderzoekt of er een markt is voor de rivierkreeftvisserij en of er mogelijkheden zijn voor de diervoederindustrie?

Oesterseizoen geopend op de Oosterschelde

Oesterseizoen geopend op de Oosterschelde

Het oesterseizoen is op donderdag 22 september formeel geopend op de Oosterschelde. Voorzitter Kees van Beveren van de Nederlandse Oestervereniging ontving tijdens een vaartocht op de Oosterschelde de ‘eerste platte oester’ van het nieuwe seizoen.

Manuela Kriekaard wint Premier Nederlands Kampioen Oestersteken

Manuela Kriekaard wint Premier Nederlands Kampioen Oestersteken

Op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V vond maandag 12 september het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken 2022 plaats. Manuela Kriekaard won de tiende editie van dit kampioenschap. “De eerste vrouwelijke winnaar”, aldus de organisatie.

Schelpdieren verdienen ereplek op het menu

Schelpdieren verdienen ereplek op het menu

Mosselen zijn voedzaam, je hoeft geen kunstmest te gebruiken en ze geen eten te geven. Op het gebied van eiwittransitie, duurzaamheid en voedselbeleid is de sector het beste jongetje van de klas. Schelpdieren verdienen een ereplek.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 8 | november 2022
Vismagazine 8 | november 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Cursus allergenen management (regio Breda)

00:00

Lees meer