Uit het magazine

Uit dit dossier
Gastronomie met hoofdletter G bij ‘t Haringkje

Gastronomie met hoofdletter G bij ‘t Haringkje

’t Haringkje uit Breskens is sinds augustus 2005 te vinden op diverse markten in Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Ondernemers Wesley Ekkebus en Serge Brevet onderscheiden zich door een gastronomische benadering van het vak. In hun nieuwste wagen bevindt zich zelfs een heus gasfornuis.

De Visjuwelier kenmerkt zich door luxe en gemak

De Visjuwelier kenmerkt zich door luxe en gemak

De Visjuwelier ging tijdens een verzwaarde lockdown van start. Maar voor eigenaresse Noëlle Bensi was haar eigen visspeciaalzaak een droom die uitkwam. De prachtige inrichting is voorzien van de nieuwste snufjes.

‘Onze klanten moeten ze zó van het mes hebben’

‘Onze klanten moeten ze zó van het mes hebben’

Hoe bereiden haringhandelaren zich voor op het naderende maatjesseizoen? Een kijkje in de ‘keuken’ bij Visgroothandel Plugge en Vishandel Simonis uit Scheveningen.

Noorwegen vreest voor kabeljauwbestand

Noorwegen vreest voor kabeljauwbestand

Noorwegen steunt alle mogelijke sancties tegen Rusland, maar vreest dat het daarmee ook de hechte samenwerking tussen de twee landen in de Barentszzee op het spel zet. Dat kan ten koste gaan van grote visbestanden.

‘Kreeft is een puur en onbewerkt product’

‘Kreeft is een puur en onbewerkt product’

Duurzame productie staat centraal bij de vissers en handelaren in kreeft, zo blijkt uit een rondgang. Door schaarste, quota’s en oplopende brandstofprijzen schieten de prijzen evenwel omhoog. Maar kreeft blijft een onverminderd populair product. Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Jelle Pasterkamp van Oromar.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 2 | maart 2022
Vismagazine 2 | maart 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is kreeft. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Machinebouwspecial 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

PLMA World of Private Label 2022

31 mei 2022 - 1 juni 2022

Lees meer

Havendagen Tholen 2022

11 juni 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food juni 2022

22 juni 2022

Lees meer