Vis

Uit dit dossier
WUR onderzoekt stand van de brasem

WUR onderzoekt stand van de brasem

Het aantal brasems in de Nederlandse wateren is de laatste jaren sterk achteruit gegaan. Daarom loopt er vanuit Wageningen University & Research een onderzoek naar de ontwikkeling van de Nederlandse brasem. Het doel is om erachter te komen hoeveel brasems er zijn en hoeveel ruimte er is voor de visserij.

Vis in Westerschelde bevat 812 keer toegestane hoeveelheid PFAS

Vis in Westerschelde bevat 812 keer toegestane hoeveelheid PFAS

Verontrust door de berichtgeving over de PFOS-vervuiling rondom de 3M-fabriek bij het Vlaamse Zwijndrecht, vroeg de Vlaamse actiegroep Grondrecht de Nederlandse milieuchemicus Jacob de Boer te onderzoeken hoe het zit met het water, de bodem en de vis uit de Westerschelde.

Dit wil je weten over (hors)makreel

Dit wil je weten over (hors)makreel

Gestoomde (warmgerookte) makreel staat in de top tien van meest gegeten vissoorten in ons land. Met de op 1 oktober gelanceerde campagne ‘Makreel Vetgoed’ van het Nederlands Visbureau komt deze vis extra in de spotlights te staan. In de slipstream is er aandacht voor horsmakreel. Geen familie, maar wel een delicate vis met culinaire uitdagingen. Dit...

Wageningse onderzoekers brengen garnalensector in beeld

Wageningse onderzoekers brengen garnalensector in beeld

Onderzoekers van Wageningen Marine Research hebben onderzoek gedaan naar de garnalensector. De onderzoekers keken naar de huidige situatie, de knelpunten en de kansen.

Duurzaamheid uitgangspunt bij Fisherman’s Choice

Duurzaamheid uitgangspunt bij Fisherman’s Choice

De Aziatische keuken mag dan in opmars zijn , bij Fisherman’s Choice in Den Haag zijn ze al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het importeren van verschillende garnalen en aanverwante producten uit Zuidoost Azië. Daarbij is duurzaamheid vanaf het begin het uitgangspunt. De vraag naar gecertificeerde producten groeit, signaleert salesmanager Michel...

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 9 | december 2021
Vismagazine 9 | december 2021

Het thema van dit nummer van Vismagazine is trends. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Verpakkingsspecial 2021
Verpakkingsspecial 2021

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Digitaal magazine
Digitaal magazine

Lees nu Vismagazine 7 online als digitaal magazine.

Lees verder
Viswijzer 2020
Viswijzer 2020

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud

Video Vis

Evenementen

Schelpdierconferentie 2022

17 maart 2021 - 18 maart 2021

Lees meer

HorecaEventt 2022

7 februari 2022 - 9 februari 2022

Lees meer

Horecabeurs Goes 2022

14 maart 2022 - 15 maart 2022

Lees meer