Vis
Uit dit dossier
Verkoop Noordzeevis aantrekkelijk voor horeca
Het vierde webinar van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vond maandag 18 januari plaats. Op het programma stond onder andere een korte terugblik op 2020 en een vooruitblik op 2021. Daarnaast nam de Haagse burgemeester Jan van Zanen het nieuwe kookboek van de stichting virtueel in ontvangst.
Wijting biedt omzetkans voor visspecialist
Meer weten over vissoorten die je een mooie omzet kunnen opleveren? Volg dan het youtube-kanaal van Stichting Noordzeevis. Zo brengt een kort filmpje over wijting de korte keten van deze vis in beeld, met de kansen en mogelijkheden die deze goedkope, mooie Noordzeevis biedt.
Verdubbeling gecertificeerde glasaalvissers
De Sustainable Eel Group (SEG) maakt bekend dat met de certificering van nog eens 106 vissers het aantal Franse glasaalvissers binnen het seizoen 2020/2021 is verdubbeld. SEG verwacht dat aan het einde van het seizoen de meerderheid van de vissers gecertificeerd is.
Alternatieven voor paling tijdens de feestdagen
Tijdens de feestdagen verschijnt regelmatig paling op het menu, maar deze vis staat in het rood op de VISwijzer. Daarom vroegen Good Fish en RAVON aan chef Sico de Moel van het Amsterdamse toprestaurant L’Invité om een alternatief te bedenken.
Foodtrends per branche
Naast deze algemene foodtrends, zie je bij bakkers, slagers en visspeciaalzaken een aantal producttrends. Hier zetten we er een aantal op een rij.
Vismagazine 9 | november 2020

De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn trends en zakelijke dienstverlening.
Bekijk de inhoudVerpakkingsspecial 2020
Digitaal magazine
Viswijzer 2020
Superaanbieding
Vismagazine Nieuwsbrief
Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.
InschrijvenEvenementen
Video Vis