Vis

Uit dit dossier
GFF onderzoekt: mag rivierkreeft op het menu?

GFF onderzoekt: mag rivierkreeft op het menu?

Rode (Amerikaanse) rivierkreeften zijn een plaag; in bijna elke sloot of beek komt deze exoot inmiddels veelvuldig voor. Ook gaan ze over land op zoek naar nieuw leefgebied. Ze mogen niet zomaar gevangen worden; een aantal beroepsvissers heeft een vangstvergunning. Opeten lijkt een optie om de ‘plaag’ tegen te gaan.

Noordzeevis uit Goeree gelanceerd

Noordzeevis uit Goeree gelanceerd

De zesde Week van de Goereese Vis vond dit jaar plaats van 30 augustus tot en met 7 september. Deze editie stond in het teken van de lancering van het keurmerk Noordzeevis uit Goeree.

Waterkwaliteit van invloed op oesters

Waterkwaliteit van invloed op oesters

Ze zijn er weer: oesters. Er is nieuwe aanvoer van deze Zeeuwse zilte zaligheid. In Bruinisse werd de start van het nieuwe oesterseizoen omlijst met het NK Oestersteken. Maar eerst ging de aanwezige pers het water op… en ook in.

Kassa: "Tonijn wordt vaak bijgekleurd"

Kassa: "Tonijn wordt vaak bijgekleurd"

Door de populariteit van sushi is de vraag naar verse rode tonijn toegenomen. Om de rode kleur te behouden wordt de tonijn veelal bijgekleurd, stelt het tv-programma Kassa. Door het bijkleuren kan je niet meer zien of de vis wel vers is.

Juridische bescherming voor Noorse Skrei

Juridische bescherming voor Noorse Skrei

IJslandse kabeljauw die onder de naam ‘Skreid’ op de markt verschijnt – dat lijkt qua naam wel érg veel op het Noorse ‘Skrei’. Dat vinden Noren niet leuk. Dat Chinezen water en fosfaat in Noorse vis pompen stemt ook al niet vrolijk.

Vismagazine 8 -november 2019
Vismagazine 8 -november 2019

Met onder andere CEO Michiel Driessen van Verstegen, Visgilde Dieren, Vishandel J Plat en de Visbeurs 2019

Bekijk de inhoud
Viswijzer 2019
Viswijzer 2019

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Training VITAL2 risicobeoordeling allergenen

09:00 - 17:00

Lees meer

Anufood China

00:00 - 22 november 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding Food - Houten

27 november 2019

Lees meer