Vis
Uit dit dossier
Nieuwe kansen voor visspecialisten met hybride producten Plant4Texture
Plantaardige hamburgers en ‘hybride’ worsten zijn al heel normaal. Ook in de viswereld liggen er volop kansen. SVO vakopleiding food geeft de ontwikkeling van hybride en plantaardige producten een vaste plek in haar opleidingen.
Dichtbijvangst
Onder de naam ‘Dichtbijvangst’ organiseerde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen op 14 november een interessante bijeenkomst. De avond was om verschillende redenen het bezoeken waard. Zo kregen de deelnemers een heerlijk diner voorgeschoteld met dichtbij gevangen vis in de hoofdrol. Zowel de bereiding als het uitserveren was tot in...
Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur
Voor de Belgische kust werden de afgelopen drie jaar testen uitgevoerd met een zeeboerderij waar mosselen, oesters en zeewier groeien en passieve visserij met innovatieve loktechnieken plaatsvindt. Licht, geluid en geur blijken succesvolle technieken om méér inktvis (zeekat), garnaal en vis te vangen.
Lichtpuntjes
De kottervisserij in donkerrode cijfers. Viswinkels die hun energieprijzen tot onbetaalbare hoogten zien stijgen. Matige tong- en scholvangsten en dus tegenvallende aanvoer van vis per schip zorgen voor extra onzekerheid onder vissers en in de hele keten. De afgelopen periode liep niet over van goed nieuws kunnen we wel stellen.
Visconsumptie Nederlanders wederom licht gestegen
Afgelopen jaar is de Nederlandse consument weer meer vis gaan eten. In de periode 1 juli 2021 tot 30 juni 2022 groeide de visconsumptie van 9,3 naar 9,5 kilo. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van het Nederlands Visbureau.
Superaanbieding
Vismagazine Nieuwsbrief
Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.
InschrijvenVismagazine 9 | december 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is digitalisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Bekijk de inhoudSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verderVideo Vis