Vis

Uit dit dossier
Tips & tricks voor visbeslag

Tips & tricks voor visbeslag

Er gaat weinig boven een krokant gebakken visje. Maar wat is het beste visbeslag? Gebruik je voor mosselen ander beslag dan voor een kabeljauwloin? En wat is de ideale verhouding bloem - vocht?

Palingkwekerijen over op SEG-gecertificeerde glasaal

Palingkwekerijen over op SEG-gecertificeerde glasaal

Alle Noord-Europese palingkwekerijen zijn seizoen 2021/2022 volledig overgeschakeld op SEG-gecertificeerde glasaal. De palingkwekerijen zetten daarmee een grote stap op weg naar verduurzaming van de gehele palingleverantie binnen de Europese Unie.

Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Vishandel de Dukdalf

Oorkonde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor Vishandel de Dukdalf

Vishandel de Dukdalf in Hillegersberg ontving donderdag 13 januari een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vanwege het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen. Eigenaren Stefan Hoefnagel en Nathalie van Doorn kregen de oorkonde uit handen van Matthijs den Heijer, voorzitter van Stichting Noordzeevis...

WUR onderzoekt stand van de brasem

WUR onderzoekt stand van de brasem

Het aantal brasems in de Nederlandse wateren is de laatste jaren sterk achteruit gegaan. Daarom loopt er vanuit Wageningen University & Research een onderzoek naar de ontwikkeling van de Nederlandse brasem. Het doel is om erachter te komen hoeveel brasems er zijn en hoeveel ruimte er is voor de visserij.

Vis in Westerschelde bevat 812 keer toegestane hoeveelheid PFAS

Vis in Westerschelde bevat 812 keer toegestane hoeveelheid PFAS

Verontrust door de berichtgeving over de PFOS-vervuiling rondom de 3M-fabriek bij het Vlaamse Zwijndrecht, vroeg de Vlaamse actiegroep Grondrecht de Nederlandse milieuchemicus Jacob de Boer te onderzoeken hoe het zit met het water, de bodem en de vis uit de Westerschelde.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 8 | november 2022
Vismagazine 8 | november 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Cursus allergenen management (regio Breda)

00:00

Lees meer