Vis

Uit dit dossier
Dit wil je weten over (hors)makreel

Dit wil je weten over (hors)makreel

Gestoomde (warmgerookte) makreel staat in de top tien van meest gegeten vissoorten in ons land. Met de op 1 oktober gelanceerde campagne ‘Makreel Vetgoed’ van het Nederlands Visbureau komt deze vis extra in de spotlights te staan. In de slipstream is er aandacht voor horsmakreel. Geen familie, maar wel een delicate vis met culinaire uitdagingen. Dit...

Wageningse onderzoekers brengen garnalensector in beeld

Wageningse onderzoekers brengen garnalensector in beeld

Onderzoekers van Wageningen Marine Research hebben onderzoek gedaan naar de garnalensector. De onderzoekers keken naar de huidige situatie, de knelpunten en de kansen.

Duurzaamheid uitgangspunt bij Fisherman’s Choice

Duurzaamheid uitgangspunt bij Fisherman’s Choice

De Aziatische keuken mag dan in opmars zijn , bij Fisherman’s Choice in Den Haag zijn ze al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het importeren van verschillende garnalen en aanverwante producten uit Zuidoost Azië. Daarbij is duurzaamheid vanaf het begin het uitgangspunt. De vraag naar gecertificeerde producten groeit, signaleert salesmanager Michel...

Campagne zet makreel en horsmakreel in de spotlights

Campagne zet makreel en horsmakreel in de spotlights

Het Nederlands Visbureau start 1 oktober 2021 de landelijke promotiecampagne voor makreel en horsmakreel onder de naam ‘Makreel, Vetgoed!’. Doel is om consumenten te laten kennismaken met deze veelzijdige vissen en haar culinaire mogelijkheden. “Deze vis is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond, betaalbaar en duurzaam en daarmee een ‘vetgoede’...

Verschillende tonijnbestanden tonen herstel

Verschillende tonijnbestanden tonen herstel

Volgens IUCN gaat het beter met de vier verschillende tonijnbestanden. Dit is te danken aan de visquota die gelden voor deze soorten. "Het toont aan dat soorten echt wel kunnen herstellen als we ons best doen", zegt Bruno Oberle, algemeen directeur van IUCN.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 8 | november 2022
Vismagazine 8 | november 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Cursus allergenen management (regio Breda)

00:00

Lees meer