Vis

Uit dit dossier
Smaakmakers

Smaakmakers

Heerlijk woord vind ik dat: smaakmakers. Natuurlijk bedoelen we er in deze editie ingredi├źnten mee die vis nog lekkerder kunnen maken. Maar eerlijk gezegd zoeken we bij Vismagazine altijd naar smaakmakers.

Wiedenvis moet perspectief voor de toekomst bieden

Wiedenvis moet perspectief voor de toekomst bieden

De provincie Overijssel beleefde onlangs een primeur. Visliefhebbers en visverkopers kunnen in gemeente Steenwijkerland met ingang van deze zomer Wiedenvis kopen. Paling, rivierkreeft, snoek en snoekbaars zijn voor groothandel, visdetaillist en particulier te bestellen bij de drie laatste beroepsbinnenvissers in Nationaal Park Weerribben Wieden.

Doe online inspiratie op!

Doe online inspiratie op!

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vismagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol met...

GAPP: Wilde Alaska koolvis heeft lagere ecologische voetafdruk

GAPP: Wilde Alaska koolvis heeft lagere ecologische voetafdruk

Wilde Alaska koolvis heeft een lage ecologische voetafdruk. De Association of Genuine Alaska Pollock Producers (GAPP) noemt de vis zelfs een van de meest klimaatvriendelijke eiwitten ter wereld. Dit concludeert de vereniging na een uitgebreide levenscyclusanalyse (LCA).

Dupan reageert op berichtgeving Ravon

Dupan reageert op berichtgeving Ravon

De paling kan 40 procent van de Nederlandse wateren niet bereiken. Dat blijkt uit onderzoek dat Stichting Ravon 24 juni publiceerde. Stuwen, gemalen en sluizen hinderen de paling in de tocht naar zee. Stichting Duurzame Palingsector Nederland (Dupan) is blij met deze extra aandacht voor de knelpunten van de palingmigratie.

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 8 | november 2022
Vismagazine 8 | november 2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

BBB Maastricht 2022

10 oktober 2022 - 12 oktober 2022

Lees meer

Open dag SVO vakopleiding food oktober 2022

12 oktober 2022

Lees meer

Cursus allergenen management (regio Breda)

00:00

Lees meer