Vis

Uit dit dossier
Wiedenvis moet perspectief voor de toekomst bieden

Wiedenvis moet perspectief voor de toekomst bieden

De provincie Overijssel beleefde onlangs een primeur. Visliefhebbers en visverkopers kunnen in gemeente Steenwijkerland met ingang van deze zomer Wiedenvis kopen. Paling, rivierkreeft, snoek en snoekbaars zijn voor groothandel, visdetaillist en particulier te bestellen bij de drie laatste beroepsbinnenvissers in Nationaal Park Weerribben Wieden.

Doe online inspiratie op!

Doe online inspiratie op!

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vismagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol met...

GAPP: Wilde Alaska koolvis heeft lagere ecologische voetafdruk

GAPP: Wilde Alaska koolvis heeft lagere ecologische voetafdruk

Wilde Alaska koolvis heeft een lage ecologische voetafdruk. De Association of Genuine Alaska Pollock Producers (GAPP) noemt de vis zelfs een van de meest klimaatvriendelijke eiwitten ter wereld. Dit concludeert de vereniging na een uitgebreide levenscyclusanalyse (LCA).

Dupan reageert op berichtgeving Ravon

Dupan reageert op berichtgeving Ravon

De paling kan 40 procent van de Nederlandse wateren niet bereiken. Dat blijkt uit onderzoek dat Stichting Ravon 24 juni publiceerde. Stuwen, gemalen en sluizen hinderen de paling in de tocht naar zee. Stichting Duurzame Palingsector Nederland (Dupan) is blij met deze extra aandacht voor de knelpunten van de palingmigratie.

Haring heeft een rijke historie

Haring heeft een rijke historie

Het vissen op haring is al eeuwenoud. De bloeitijd van de Nederlandse haringvisserij was al in eerste helft van de 17e eeuw en sindsdien is er veel veranderd. Inmiddels wordt de haring voor de Hollandse Nieuwe gevangen door Deense en Noorse schepen. Nederlandse bedrijven staan nog wel aan het roer van de handel en verwerking. Terugblik op de rijke historie...

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 1 | januari 2023
Vismagazine 1 | januari 2023

Het thema van dit nummer van Vismagazine is witvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 2023

25 april 2023 - 27 april 2023

Lees meer

Coldwater Seafood 2023

10 oktober 2023 - 12 oktober 2023

Lees meer