Vis

Uit dit dossier
Hollandse haringverkopers over seizoensstart

Hollandse haringverkopers over seizoensstart

Een koel en wat bewolkt voorjaar heeft voor een kalme start van de productie van de Hollandse Nieuwe gezorgd. Maar sinds eind mei draaiden visfabrieken in Denemarken en Noorwegen op volle toeren om Nederland vanaf 16 juni weer te voorzien van voldoende maatjesharing. Vanwege de Brexit komt de meeste haring voor de Hollandse Nieuwe uit de Noorse zone.

Minister Schouten: Etikettering vishandelaren moet beter

Minister Schouten: Etikettering vishandelaren moet beter

Carola Schouten, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vindt dat de etikettering van vishandelaren beter moet. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen die D'66 stelde naar aanleiding van het onderzoek van de Consumentenbond. Volgens dat onderzoek voldoet 99 procent van de vishandelaren niet aan de etiketteringsregels.

Onderzoek Dichtbijvangst sectorbreed van belang

Onderzoek Dichtbijvangst sectorbreed van belang

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen startte vorig jaar juni met het driejarige project Dichtbijvangst. Daarbij wordt in samenwerking met Wageningen University & Research en ROC Mondriaan onderzoek gedaan naar een beter verdienmodel voor Noordzeevis. Onderzoeker Geert Hoekstra (WUR) en Paul Einerhand van Noordzeevis uit Scheveningen vertellen over...

Half miljoen jonge palingen uitgezet in Nederlandse wateren

Half miljoen jonge palingen uitgezet in Nederlandse wateren

Stichting Dupan zette op woensdag 26 mei ongeveer een half miljoen jonge palingen uit in Friesland, in het Zwartewater, het Amstelmeer en in de Kromme Mijdrecht. Dit gebeurde in opdracht van het ministerie van LNV met als doel om de Nederlandse palingstand te vergroten.

Uit de buurt

Uit de buurt

Wat van ver komt, is lekker. Opeens moest ik van de week aan dat spreekwoord denken. De betekenis ligt volgens (spreek)woordenboeken in het feit dat je voor iets van ver weg moeite hebt moeten doen en dat het (daarom) bijzonder en lekker(der) is. Ik heb dit spreekwoord overigens in geen jaren gehoord. En ik denk dat dat komt omdat het steeds minder...

Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Vismagazine 1 | januari 2023
Vismagazine 1 | januari 2023

Het thema van dit nummer van Vismagazine is witvis. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Bekijk de inhoud
Slimmer werken in Food
Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Video Vis

Evenementen

Empack en Packaging Innovations 2023

5 april 2023 - 6 april 2023

Lees meer

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 2023

25 april 2023 - 27 april 2023

Lees meer

Coldwater Seafood 2023

10 oktober 2023 - 12 oktober 2023

Lees meer