Vissoorten

Uit dit dossier
Kassa: "Tonijn wordt vaak bijgekleurd"

Kassa: "Tonijn wordt vaak bijgekleurd"

Door de populariteit van sushi is de vraag naar verse rode tonijn toegenomen. Om de rode kleur te behouden wordt de tonijn veelal bijgekleurd, stelt het tv-programma Kassa. Door het bijkleuren kan je niet meer zien of de vis wel vers is.

Juridische bescherming voor Noorse Skrei

Juridische bescherming voor Noorse Skrei

IJslandse kabeljauw die onder de naam ‘Skreid’ op de markt verschijnt – dat lijkt qua naam wel érg veel op het Noorse ‘Skrei’. Dat vinden Noren niet leuk. Dat Chinezen water en fosfaat in Noorse vis pompen stemt ook al niet vrolijk.

Tv-programma Kassa: "Tonijn wordt vaak bijgekleurd"

Tv-programma Kassa: "Tonijn wordt vaak bijgekleurd"

Door de populariteit van sushi is de vraag naar verse rode tonijn toegenomen. Om de rode kleur te behouden wordt de tonijn veelal bijgekleurd, stelt het tv-programma Kassa in de uitzending van 25 mei. Door het bijkleuren kan je niet meer zien of de vis wel vers is. Niet verse tonijn heeft een hoog histamine-gehalte. Uit controles van de NVWA komt dit...

Het Grote Tonijndebat

Het Grote Tonijndebat

Tonijn is een van de meest gegeten vissoorten in Nederland. Maar er bestaat ook veel onduidelijkheid over. Iedereen wil duurzame vis, maar er is een gebrek aan kennis hierover. Wanneer is tonijn duurzaam? Tijd voor een avond waar deze vis centraal staat. Daarom vond afgelopen dinsdag 4 juni in Pakhuis de Zwijger het Grote Tonijndebat plaats.

Hollandse Nieuwe in aantocht

Hollandse Nieuwe in aantocht

Het Hollandse Nieuwe-seizoen staat voor de deur. Vanaf woensdag 12 juni is de nieuwe haring weer verkrijgbaar. Noorse en Deense vissers zijn naarstig op zoek naar de traditionele Nederlandse vis. Helemaal soepel gaat dat nog niet, vertellen inkopers van de Nederlandse visbedrijven Seafood Parlevliet en Haasnoot Vis aan het AD. De kwaliteit is goed....

Vismagazine 8 -november 2019
Vismagazine 8 -november 2019

Met onder andere CEO Michiel Driessen van Verstegen, Visgilde Dieren, Vishandel J Plat en de Visbeurs 2019

Bekijk de inhoud
Viswijzer 2019
Viswijzer 2019

De Viswijzer biedt een handig overzicht van de leveranciers voor de sector.

Bekijk de inhoud
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€75,- ex BTW

Profiteer nu!
Vismagazine Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven
Evenementen

Training VITAL2 risicobeoordeling allergenen

19 november 2019 - 19 november 2019

Lees meer

Anufood China

20 november 2019 - 22 november 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding Food - Houten

27 november 2019

Lees meer