Vismagazine 3 | april 2020

Vismagazine 3-2020

In deze editie

  • Groei webshops door coronacrisis
    Loempia-express loopt als een trein.
  • Rokerijen vrezen voor halvering omzet
    Coronacrisis beïnvloedt de productie.
  • Visprijzen onder druk
    Onzekere tijden door coronavirus.
  • Kreeftensoep als visitekaartje
    Visgilde Vermaas steeds meer traiteur.
  • Vakdiploma weer verplichten
    Hans Fentsahm is vakman in hart en nieren.
  • Keizerlijke saus uit Rotterdam
    Nederlander brouwt Japanse smaakmaker.
  • Inspiratie voor streetfood en vegan
    Seminar bij kruidenfabrikant AVO.
  • Sociaal verkopen via Linkedin
    Column Perry van Beek.
  • Digitale ruggengraat voor ondernemer
    FAK Software is kennispartner.

Rubrieken

  • SVO vakopleiding food
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • Column Johan Nooitgedagt
  • Nederlands Visbureau
  • VNV-nieuws
  • Financieel
  • Wetgeving
  • Rondvraag: internationaal
  • Boeken
In deze editie
Pandemie

Pandemie

Natuurlijk raakt het coronavirus de visserijsector ook. Dat gaat niemands deurtje voorbij. Op het moment van schrijven is de voorspelling dat de grote vloedgolf nog moet komen. De visverkoop aan de afslagen is voor de duurdere soorten behoorlijk in elkaar gezakt.

De kracht van collectieve promotie

De kracht van collectieve promotie

Om écht binnen te komen, moet een boodschap meerdere keren aankomen bij de ontvanger. Oftewel, wanneer we willen dat consumenten een boodschap tot zich nemen, dan moet deze worden herhaald. En dan het liefst op verschillende momenten, via verschillende kanalen en vanuit verschillende afzenders.

Gratis webshop voor visverkopers in coronatijd

Gratis webshop voor visverkopers in coronatijd

Eigenaren van viswinkels, viskramen en visverkoop-wagens hebben maatregelen getroffen om risico’s op verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is de directe consumptie van gebakken vis of haring aan banden gelegd, op advies van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV).

Fiscale steunmaatregelen

Fiscale steunmaatregelen

Het kabinet heeft extra steunmaatregelen bekendgemaakt voor het bedrijfsleven om zodoende de negatieve effecten van het coronavirus zo goed mogelijk te compenseren. Onderstaand de fiscale maatregelen.

Op cederhout gerookte zalmbonbons

Op cederhout gerookte zalmbonbons

Tomasu werkte samen met Big Green Egg. Dat leverde een aantal mooie bbq-recepten op, zoals dat van de op cederhout gerookte zalmbonbons.

Groei webshops en bezorgen door coronacrisis

Groei webshops en bezorgen door coronacrisis

De coronacrisis hakt er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van slagers, viswinkels, bakkers en slijters zien dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. De consument kan voor wc-papiergebak terecht bij de bakker, bij de slijterij haalt hij ontsmettingsalcohol en loempia’s laat hij bezorgen...