Vismagazine 3 | april 2022

Vismagazine 3-2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is schelpdieren. Vismagazine 3-2022 verschijnt 19 april 2022. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Ja, ik neem een abonnement

In deze editie

ACTUEEL

  • Voorwoord
  • Uit de branche

VISSERIJ

  • Schaal- en schelpdieren
    Duurzame eiwitbron van de toekomst
  • Column Johan Nooitgedagt
  • Eerste Oosterscheldekreeft geveild
    Opening van het seizoen
  • Minder kotters naar zee

HANDEL

  • VNV - turbulente ontwikkelingen
  • De viswinkel van de toekomst
    Seafood Kijkduin in een gloednieuw foodcourt
  • ‘Maaltijden zorgen voor extra omzet’
    Vishandel Bruin-Vis ziet mogelijkheden
  • Nederlands Visbureau
    Een vetgoed voorjaar

PRODUCTIE

  • Eerst bedwelmen, dan bereiden
  • Voedselveilig werken

ONDERNEMEN

  • De toekomst
    ‘Wie weet word ik ooit eigenaar van ‘n viszaak’
  • ‘Ga het gesprek aan’
    Gastologie zorgt voor klantvriendelijkheid
  • Financieel
    De vis wordt duur betaald
  • Wetgeving
    Ontslag op staande voet
  • Bedrijvengids
  • Rondvraag: kreeft
  • Boeken
In deze editie
Een vetgoed voorjaar

Een vetgoed voorjaar

Het Nederlands Visbureau organiseert deze maand de laatste activiteiten in het kader van de campagne ‘Makreel Vetgoed’. Scholen kunnen een gastdocent uit de vissector uitnodigen en eind van de maand kunnen belangstellenden terecht op de Seafood Expo Global. Al met al een vetgoed voorjaar.

Turbulente ontwikkelingen

Turbulente ontwikkelingen

Er gebeurt veel in de wereld. Na Brexit en een coronacrisis die voor veel onrust hebben gezorgd, zorgt de oorlog in Oekraïne nu voor veel onzekerheid.

Ongelijkheid

Ongelijkheid

Eerder liep er voor Schiphol een aanvraag voor een natuurvergunning. Daar reageerde het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel- kwaliteit (Carola Schouten) positief op. Er stond nog wel wat te gebeuren.

‘Wie weet word ik ooit eigenaar van een viszaak’

‘Wie weet word ik ooit eigenaar van een viszaak’

Justin Spier (20) is bijna klaar met zijn opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO vakopleiding food, maar nog lang niet uitgeleerd. Hij wil uiteindelijk leermeester worden. “Wie weet word ik ooit eigenaar van mijn eigen viszaak.”

Voedselveilig werken

Voedselveilig werken

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de verschillende ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer vertelt hygiëne-adviseur Henk van Liempd hoe je met een personeelstekort of wisselend personeelsbestand de hygiëne binnen jouw bedrijf op pijl houdt.

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Het kan door omstandigheden gebeuren dat je te laat op het werk komt. Kan het structureel te laat komen op het werk voor ontslag op staande voet zorgen?

Dertien essays over eten

Dertien essays over eten

“Er zijn in Nederland te weinig boeken over eten”, schrijft Bowi van Onna in de inleiding. Kookboeken zijn er genoeg, maar er zijn weinig boeken waarin literatuur en keuken “lekker met elkaar versmelten”. Dus liet hij dertien auteurs schrijven over hun passie voor eten en bundelde deze in het boek In de keuken.