Vismagazine 4 | mei 2022

Vismagazine 4-2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is haring. Vismagazine 4-2022 verschijnt 24 mei 2022. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Ja, ik neem een abonnement

In deze editie

Actueel

  • Redactioneel
  • Uit de branche

Visserij

  • Spanningen in de Barentszzee
    Noorwegen vreest voor kabeljauw door sancties tegen Rusland
  • Column Johan Nooitgedagt
  • Voorbereidingen op het maatjesseizoen
  • Lichte stijging aantal viswinkels

Handel

  • Een parel van een winkel
    De inrichting van De Visjuwelier
  • VNV – Omgaan met onzekere tijden
  • Gastronomie bij ‘t Haringkje
  • Nederlands Visbureau
    Van beurs tot BBQ
  • ‘De smaak van Epos past bij mijn verse vis’

Ondernemen

  • ‘Viszaak ligt me veel beter dan een kantoorbaan’
  • Verslag Seafood Expo Global
  • Financieel
    Gemiddeld genomen
  • Wetgeving
    Nieuwe wet excessief lenen
  • QBTEC helpt Baarssen met nieuwste techniek
  • Bedrijvengids
  • Rondvraag: winkelinrichting
  • Boeken
In deze editie
‘Onze klanten moeten ze zó van het mes hebben’

‘Onze klanten moeten ze zó van het mes hebben’

Hoe bereiden haringhandelaren zich voor op het naderende maatjesseizoen? Een kijkje in de ‘keuken’ bij Visgroothandel Plugge en Vishandel Simonis uit Scheveningen.

Gastronomie met hoofdletter G bij ‘t Haringkje

Gastronomie met hoofdletter G bij ‘t Haringkje

’t Haringkje uit Breskens is sinds augustus 2005 te vinden op diverse markten in Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Ondernemers Wesley Ekkebus en Serge Brevet onderscheiden zich door een gastronomische benadering van het vak. In hun nieuwste wagen bevindt zich zelfs een heus gasfornuis.

Van beurs tot BBQ

Van beurs tot BBQ

Het zijn drukke weken voor het Nederlands Visbureau. Seafood Expo Global is nog maar net achter de rug, het seizoen Hollandse Nieuwe gaat bijna van start, en een nieuw televisieprogramma besteedt aandacht aan vis op grill.

‘De smaak van Epos past bij mijn verse vis’

‘De smaak van Epos past bij mijn verse vis’

Michael Duijn van Vis op Zuid in Amsterdam verkoopt een scala aan verse, rauwe vissoorten. Tegelijk wil hij tegemoet komen aan klanten die voor gezond, vers én gemak kiezen. Basis voor een goede samenwerking met Epos.

Pulled Zalmburger

Pulled Zalmburger

Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor een pulled zalmburger.

Smokey zalmsalade

Smokey zalmsalade

Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor een Smokey zalmsalade.

Vissalade Masala

Vissalade Masala

Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor een Vissalade Masala.

Seafood Expo Global in Barcelona: Mediterraan feest voor de vissector

Seafood Expo Global in Barcelona: Mediterraan feest voor de vissector

Na drie jaar vond eindelijk de Seafood Expo Global weer plaats, maar dan nu in Barcelona. Nederland was opvallend aanwezig met een centraal gelegen Holland Paviljoen en Krijn Verwijs als winnaar van twee Global Excellence Awards.

QBTEC helpt Baarssen met nieuwste techniek

QBTEC helpt Baarssen met nieuwste techniek

Vader en zoon Jelle en Sijmen Baarssen willen meer én luxere plates verkopen en de bakplaat beter presenteren. ”We hebben meer capaciteit nodig én gaan meer exclusieve gerechten maken.” Samen met QBTEC werd het plan uitgevoerd.

Trends voor winkelinrichting

Trends voor winkelinrichting

De inrichting van visspeciaalzaken is een anders dan tien jaar geleden. Trends en ontwikkelingen zorgen voor een veranderende kijk op de winkel. Zo is zelfbediening door corona verder toegenomen, en dat lijkt een blijvertje.