Vismagazine 6 | augustus 2022

Vis 6-2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is mosselen. Vismagazine 6-2022 verschijnt 26 augustus 2022. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Ja, ik neem een abonnement

In deze editie

ACTUEEL

  • Redactioneel
  • Uit de branche

VISSERIJ

  • Schelpdieren verdienen ereplek menu
    PO-secretaris over toekomst mosselteelt
  • Column Johan Nooitgedagt
  • OOS mikt op industrialisatie
    Proeffase drijvende mosselfarm op Noordzee

HANDEL

  • VNV
    Een feestelijk jaar
  • Chique vis-deli in de Jordaan
    Van Katwijk is van alle markten thuis
  • Ambulante handel met eigen duurzaamheidscertificaat
  • Foodtruck trekt veel bekijks
    Gerechten laten proeven in bijzondere sfeer levert meer marge op

ONDERNEMEN

  • Smaakmakers steeds gezonder en duurzamer
  • Nederlands Visbureau
  • Betrouwbare smaakoplossingen voor seafood-producten
  • Financieel
    Energietransitie
  • Wetgeving
    Het huwelijksvermogensrecht
  • Bedrijvengids
  • Rondvraag: mosselen
  • 'Van medewerker tot leidinggevende'
In deze editie
Palingvissers pleiten voor decentraal aalbeheer

Palingvissers pleiten voor decentraal aalbeheer

Decentraal aalbeheer zou palingvissers meer controle geven over de uittrek van jonge alen. Dat is een van de uitkomsten van het project Duurzaam Aalbeheer door Kennis (DAK).

OOS mikt op industrialisatie

OOS mikt op industrialisatie

Mosselen kweken op de Noordzee leek tot voor kort een illusie. Dat gaat nu veranderen. Offshorebedrijf OOS International heeft een vergunning gekregen voor een pilot om mosselen te kweken in windpark Borssele 3 op een drijvende mosselfarm.

Van Katwijk is van alle markten thuis

Van Katwijk is van alle markten thuis

Op de Amsterdamse Lindengracht opende Marinke van Katwijk vis-deli Van Katwijk. Het overgrote deel van de verse vis bij Van Katwijk is Noordzeevis, want: “vis hoort niet te vliegen.”

Ambulante handel met eigen duurzaamheidscertificaat

Ambulante handel met eigen duurzaamheidscertificaat

‘Goede Vissers’ Jan en Barbara Geertsema staan sinds 2006 op biologische, boerenmarkten in de Jordaan en Utrecht Vredenburg. Makkelijk ging dat in het begin niet, vertelt Jan. “We namen voor 1500 euro vis mee, maar verkochten voor 500 euro.”

Epos-foodtruck  trekt veel bekijks

Epos-foodtruck trekt veel bekijks

“Vrijdag komt de foodtruck! Kom gratis proeven en profiteer van onze aanbiedingen!”, schreef visspecialist Tom Tuijp. Met succes. Rayonmanager van Epos, Pascalle Veerman: “Dit is een superleuke, complete foodtruck in Epos-stijl.”

Foe Yong Hai met garnalen en krab

Foe Yong Hai met garnalen en krab

Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor Foe Yong Hai met garnalen en krab. “De Epos-maaltijdsaus Babi Pangang maakt ‘m heel speciaal.”

Groente-Vis cocktail

Groente-Vis cocktail

Epos inspireert de visspecialist met verassende recepten, zoals dit recept voor Groente-Vis cocktail.

Smaakmakers steeds gezonder en duurzamer

Smaakmakers steeds gezonder en duurzamer

Smaakmakers bij vis en visgerechten worden steeds gezonder en duurzamer. Specialisten in de branche zetten grote stappen.

AVO biedt betrouwbare smaakoplossingen voor seafood-producten

AVO biedt betrouwbare smaakoplossingen voor seafood-producten

“Van zalmmarinade tot gebakken vispanade: AVO biedt vloeibare en droge kruiden en kruidenmengsels naar industriële standaard. Daar kan elke ondernemer z’n voordeel mee doen”, zegt Guido Boberg van het Duitse AVO kruiden en specerijen.

Energietransitie

Energietransitie

Het zal u niet ontgaan zijn. We moeten af van fossiele brandstoffen en vol inzetten op verduurzaming. Dat geldt zowel voor particulieren als voor ondernemingen. Welke ontwikkelingen zijn er?