Vismagazine 6 | augustus 2022

Vis 6-2022

Het thema van dit nummer van Vismagazine is mosselen. Vismagazine 6-2022 verschijnt 26 augustus 2022. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Ja, ik neem een abonnement

In deze editie

ACTUEEL

  • Redactioneel
  • Uit de branche

VISSERIJ

  • Schelpdieren verdienen ereplek menu
    PO-secretaris over toekomst mosselteelt
  • Column Johan Nooitgedagt
  • OOS mikt op industrialisatie
    Proeffase drijvende mosselfarm op Noordzee

HANDEL

  • VNV
    Een feestelijk jaar
  • Chique vis-deli in de Jordaan
    Van Katwijk is van alle markten thuis
  • Ambulante handel met eigen duurzaamheidscertificaat
  • Foodtruck trekt veel bekijks
    Gerechten laten proeven in bijzondere sfeer levert meer marge op

ONDERNEMEN

  • Smaakmakers steeds gezonder en duurzamer
  • Nederlands Visbureau
  • Betrouwbare smaakoplossingen voor seafood-producten
  • Financieel
    Energietransitie
  • Wetgeving
    Het huwelijksvermogensrecht
  • Bedrijvengids
  • Rondvraag: mosselen
  • 'Van medewerker tot leidinggevende'
In deze editie
Het huwelijksvermogensrecht

Het huwelijksvermogensrecht

Een wijziging in het huwelijksvermogensrecht levert bij ondernemers én juridische professionals nog veel onduidelijkheid op.

Kwaliteit mosselen veelbelovend

Kwaliteit mosselen veelbelovend

Het mosselseizoen heeft een vliegende start gemaakt. Bij een rondgang langs diverse handelaren blijkt dat het vispercentage begin juli al op zo’n kleine 30 procent lag. En dat wordt dus alleen maar beter tijdens het verdere verloop van het seizoen.

Het tij mee

Het tij mee

Mosselen lijken te profiteren van het tij om minder vlees en meer vis en planten te eten. De schelpdieren stonden onlangs ook bovenaan het lijstje in dagblad Trouw als het gaat om voeding met een lage klimaatimpact. Veel lager dan vlees en ook lager dan sommige vleesvervangers.

Een druk najaar

Een druk najaar

Dit najaar staat er weer van alles op de planning van het Nederlands visbureau. Verschillende beurzen, een onderzoek naar visconsumptie en een school voor vis.

‘Van medewerker tot leidinggevende’

‘Van medewerker tot leidinggevende’

Collega’s Paul Groes en Bart Obdam volgden samen de mbo-opleiding Visspecialist bij SVO vakopleiding food en rondden vorig jaar de opleiding Bedrijfsleider vers af. Paul runt nu met zijn vader Fikke’s Vishoek in Blokker, met Bart als onmisbare rechterhand.

Schelpdieren verdienen ereplek op het menu

Schelpdieren verdienen ereplek op het menu

Mosselen zijn voedzaam, je hoeft geen kunstmest te gebruiken en ze geen eten te geven. Op het gebied van eiwittransitie, duurzaamheid en voedselbeleid is de sector het beste jongetje van de klas. Schelpdieren verdienen een ereplek.

De nieuwe wereld van schelpen

De nieuwe wereld van schelpen

Schelpen! Van rond tot puntig, van minuscuul tot voetbalformaat, van breekbaar tot stevig, van lomp en lijvig tot slank en gestroomlijnd, van glad tot grillig, van wit tot welke kleur ook.

Een feestelijk jaar!

Een feestelijk jaar!

De Vereniging Nederlandse Visspecialisten bestaat dit jaar 40 jaar. Een heuglijk feit, waar we dan ook best trots op zijn. En om dat niet ongemerkt voorbij te laten gaan, hebben wij dit jaar meerdere feestelijkheden op de agenda staan.