Vismagazine 6 | juli/augustus 2021

Vismagazine 6-2021

Het thema van dit nummer van Vismagazine is mosselen. Vismagazine 6-2021 verschijnt 24 augustus 2021. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

In deze editie

Actueel

 • SVO vakopleiding food
 • Nieuws in beeld
 • Uit de branche
 • Toekomstbestendige sector als streven
  Urker Geert Hoekstra aan de slag als practor

Visserij

 • Wiedenvis moet perspectief bieden
  Binnenvissers met duurzaam ESF-certificaat
 • Column Johan Nooitgedagt

Thema mosselen

 • Mosselconvenant leidt tot transitie
  Invangsystemen zorgen voor bedrijfszekerheid

Handel

 • Zwagers verkopen vis uit eigen vangst
  Vis uit de Oosterschelde bij Ambachtsheerlijkheid
 • ‘Je moet kansen grijpen’
  Jonge Spakenburger kiest voor ambulante handel
 • VNV-nieuws
 • Nederlands Visbureau

Ondernemen

 • Management
 • Financieel
 • Wetgeving
 • Bedrijvengids
 • Rondvraag: smaakmakers
 • Boeken
In deze editie
Urker Geert Hoekstra aan de slag als practor bij ROC

Urker Geert Hoekstra aan de slag als practor bij ROC

Deze zomer installeerde ROC Friese Poort in Urk Geert Hoekstra als practor Visserij, Innovatie en Ondernemerschap. Als een soort ‘boegbeeld’ en inspirator gaat Hoekstra samen met studenten en collega’s bijdragen aan een toekomstbestendige maritieme- en visserijsector.

Wiedenvis moet perspectief voor de toekomst bieden

Wiedenvis moet perspectief voor de toekomst bieden

De provincie Overijssel beleefde onlangs een primeur. Visliefhebbers en visverkopers kunnen in gemeente Steenwijkerland met ingang van deze zomer Wiedenvis kopen. Paling, rivierkreeft, snoek en snoekbaars zijn voor groothandel, visdetaillist en particulier te bestellen bij de drie laatste beroepsbinnenvissers in Nationaal Park Weerribben Wieden.

Urker Vishandel G.Koffeman brengt Schotse zalm naar Nederland

Urker Vishandel G.Koffeman brengt Schotse zalm naar Nederland

Het pareltje onder de zalm, dat is de Wester Ross-zalm. Met een prachtige structuur, kleur en ongeëvenaarde smaak. Met dank aan de natuurlijke manier waarop de zalm wordt gekweekt. De vis krijgt de tijd om te groeien en wordt handmatig gevoerd met natuurlijke voeding. Urker Vishandel G.Koffeman is de enige leverancier in de Benelux.

Oosterscheldevis bij Ambachtsheerlijkheid

Oosterscheldevis bij Ambachtsheerlijkheid

Ze vangen zelf een groot deel van hun vis, hebben een eigen rokerij en verkopen drie dagen per week hun vis vanuit een kleine winkel. Bij Ambachtsheerlijkheid in Yerseke hebben beide compagnons, zwagers Raymond de Kunder en Jaco Steketee, inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd. Vooral hun Oosterscheldekreeft en -paling zijn gewild. Mosselen zijn...

Chris de Graaf van C-Vis verkoopt steeds meer gemaksproducten

Chris de Graaf van C-Vis verkoopt steeds meer gemaksproducten

Chris de Graaf, eigenaar van C-Vis in Bunnik, krijgt regelmatig Pascalle Veerman, de rayonmanager van Epos, over de vloer. “Ik hoef maar te appen met een vraag. Er komen altijd mooie recepten en gerechten uit voort.”

La Fish Junky Viking Bagels

La Fish Junky Viking Bagels

Bagels zijn hip en trendy en het is weer eens wat anders dan een pistoletje. Je kunt er eindeloos mee variëren. Epos deelt met de lezers van Vismagazine de recepten voor La Fish Junky Viking Bagels en La Fish Gravad Lax Bagels.

Klimaatdoelen

Klimaatdoelen

Eurocommissaris Frans Timmermans presenteerde een pakket aan maatregelen dat ervoor moet zorgen dat de EU de klimaatdoelen gaat halen. Hij wil de taksen op brandstoffen in de scheepvaart en de visserij flink verhogen. Voor de import van vissoorten die van elders komen, is dit een belangrijk vraagstuk.

Smaakmakers

Smaakmakers

Heerlijk woord vind ik dat: smaakmakers. Natuurlijk bedoelen we er in deze editie ingrediënten mee die vis nog lekkerder kunnen maken. Maar eerlijk gezegd zoeken we bij Vismagazine altijd naar smaakmakers.

Vertrouwenspersoon voor visdetailhandel

Vertrouwenspersoon voor visdetailhandel

Bedrijven zijn verplicht om werknemers te beschermen tegen psychosociale arbeidsbelasting. Werknemers kunnen op hun werk geconfronteerd worden met vormen van ongewenst gedrag, zoals pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie. Het is prettig als een getroffen werknemer met zijn problemen terecht kan bij een vertrouwenspersoon.

Wijzigingen corona steunmaatregelen

Wijzigingen corona steunmaatregelen

De door de overheid in het leven geroepen corona steunmaatregelen zijn continue aan verandering onderhevig. Deze veranderingen pakken afwisselend positief of negatief uit. Ik noem een paar van belang zijnde wijzigingen naar de stand van zaken op 30 juli 2021.