Vismagazine 7 - Oktober 2019

Vismagazine 7 2019

In deze editie:

 • Beurskatern Spakenburgse Visbeurs 
 • Opening oesterseizoen
 • Rivierkreeft: exoot uit de sloot
 • Noordzeevis uit Goeree gelanceerd
 • Ambulante vishandel De Vishut
 • Vismeel uit kippenveren
 • Monomaterialen van VanderWindt Verpakking

En de rubrieken:

 • In Beeld
 • Nieuws uit de branche
 • Column Johan Nooitgedagt
 • Nederlands Visbureau
 • VNV-nieuws
 • Wetgeving
 • Financieel
 • SVO vakopleiding food

 

In deze editie
GFF onderzoekt: mag rivierkreeft op het menu?

GFF onderzoekt: mag rivierkreeft op het menu?

Rode (Amerikaanse) rivierkreeften zijn een plaag; in bijna elke sloot of beek komt deze exoot inmiddels veelvuldig voor. Ook gaan ze over land op zoek naar nieuw leefgebied. Ze mogen niet zomaar gevangen worden; een aantal beroepsvissers heeft een vangstvergunning. Opeten lijkt een optie om de ‘plaag’ tegen te gaan.

De Noordzee

De Noordzee

Vis van dichtbij willen we heel graag zo vers mogelijk verkopen. Geen gesleep over de wereld of Europa. Je komt dan vrij snel uit op de Noordzee, Waddenzee of het IJsselmeer. Waarom is het niet vanzelfsprekend dat we de vis uit de Noordzee alleen verkopen en consumeren voor en door de landen rondom de Noordzee? Waarderen wij de geschiedenis van de Noordzee...

Ruud van Diermen is klaar voor de Visbeurs

Ruud van Diermen is klaar voor de Visbeurs

Het is bijna zover. Op 7 oktober is Spakenburg weer één dag het centrum van de Nederlandse vishandelsbranche. Eens in de twee jaar is de Visbeurs in Jachthaven Nieuwboer the place to be; om te kijken, te proeven, ideeën op te doen, te netwerken en… om zaken te doen. Voorzitter Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandels...

Smedes inspireert met streetfood

Smedes inspireert met streetfood

Smedes Fine Food is een bekende op de visbeurs. Ook nu is Smedes weer hoofdsponsor. Uiteraard zouden we bijna zeggen. Kees van ’t Klooster: “Ons bedrijf was al bij het opzetten van de eerste visbeurs in Nederland en is al meer dan 47 jaar actief betrokken bij de visbeurs.”

FishPartners traditiegetrouw hoofdsponsor van de Visbeurs

FishPartners traditiegetrouw hoofdsponsor van de Visbeurs

Waarom wil FishPartners hoofdsponsor zijn van de Spakenburgse Visbeurs? De vraag roept verbaasde blikken op van de salesmanagers Ruth van de Groep en Jasper Beekhuis. Waarom niet?

Sponsor Emondt-KMI wil winkels inrichten volgens de 3E's

Sponsor Emondt-KMI wil winkels inrichten volgens de 3E's

Deze Visbeurs is Emondt-KMI een van de grotere sponsoren. We stelden vijf vragen aan algemeen directeur Frank Verkoelen en adviseur vis Ronald de Kleer.

Bezoek de VNV tijdens de Visbeurs

Bezoek de VNV tijdens de Visbeurs

Uiteraard is ook de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten aanwezig tijdens de Spakenburgse Visbeurs op 7 oktober. Samen met Sociaal Fonds partners CVAH en CNV heten we u van harte welkom op onze stand. Daar zijn bestuursleden aanwezig die graag met u in gesprek gaan over het thema “Ready for the Future”.

Noordzeevis uit Goeree gelanceerd

Noordzeevis uit Goeree gelanceerd

De zesde Week van de Goereese Vis vond dit jaar plaats van 30 augustus tot en met 7 september. Deze editie stond in het teken van de lancering van het keurmerk Noordzeevis uit Goeree.

Waterkwaliteit van invloed op oesters

Waterkwaliteit van invloed op oesters

Ze zijn er weer: oesters. Er is nieuwe aanvoer van deze Zeeuwse zilte zaligheid. In Bruinisse werd de start van het nieuwe oesterseizoen omlijst met het NK Oestersteken. Maar eerst ging de aanwezige pers het water op… en ook in.

Andrew Korsmit op kruispunt van wegen

Andrew Korsmit op kruispunt van wegen

De Vishut in Sprang-Capelle heeft met vishandelaar Andrew Korsmit een ondernemer ten voeten uit. “Je bent een dienstverlenend bedrijf, dus je moet mee bewegen met wat de consument wil. Daar is niks mis mee. Je kunt wel in het verleden blijven hangen, maar daar is niks meer te verdienen.”