Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Vismagazine 9 | december 2021
In deze editie
Geld Verdienen aan overtollig voedsel
De anti-verspillingsapp Too Good To Go wordt onder versondernemers steeds populairder. Zowel slagers als bakkers en visspecialisten raken hun overgebleven verse spullen voor een zacht prijsje kwijt...
18 oktober 2021
Edwin Rensen
De eiwittransitie belicht - Waar gaat het naartoe?
Het is de trending topic van dit moment: de eiwittransitie. Nederland heeft sinds 2020 de Nationale Eiwitstrategie (NES). Dit is een antwoord op de oproep in 2018 van de Europese Unie aan de lidsta...
7 december 2021
Mischa Brendel
Vergunningsperikelen bij Vishandel Graat
Vishandel Graat in Nijmegen ging in juni van afgelopen jaar met succes in beroep tegen de tijdelijke vergunning die het bedrijf van de gemeente kreeg. De bekende viskraam op de plaatselijke Grote M...
7 december 2021
Erik Kruisselbrink
Kalender Vis van de maand 2022
In samenspraak met de vissector is met zorg de ‘Vis van de Maand’-kalender 2022 samengesteld. Vanuit het palet vis, schaal- en schelpdieren worden opnieuw twaalf soorten op hun beurt in de betreffe...
7 december 2021
Nederlands Visbureau
Krabbenvlees uit kleinere soorten
Goed nieuws voor vissers, de schaal- en schelpdiersector en de vishandel. Ondernemer Mark Soetman ontwikkelde in samenwerking met de Stellendamse bedrijven Wetec en GP Stainless een nieuwe krabbenv...
7 december 2021
Michel Verschoor
Drie ontwikkelingen in de versbranche
Hoe ziet de toekomst van foodwinkels zoals de viszaak eruit? Susanne Danes, projectmanager marketing bij FoodBase, gaat in een reeks van drie artikelen in Vismagazine in op ‘De klant van morgen’. I...
7 december 2021
Susanne Danes (FoodBase)
De support van Smitto
Een unieke viskiosk die het straatbeeld weer tot leven brengt, en een dito viswinkel in een klein dorp waar iedereen op af komt. Frank Koelewijn en Rob en Sabrina Tieleman weten hun klanten te boei...
7 december 2021
Xandra Veltman
Automatisering op alle fronten
Automatiseren is meer dan nieuwe technieken inzetten. Het vergt andere manieren van denken en werken. Het is een doorlopend ontwikkelingsproces dat antwoorden geeft op strenge kwaliteitseisen, pers...
7 december 2021
Xandra Veltman
Vooruit kijken
Vooruit kijken, dat doen we traditioneel aan het einde van een jaar. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen, welke ontwikkelingen verwachten we, welke trends zetten door of komen eraan. Maar dit jaar...
7 december 2021
Michelle de Koning
De ambities van Lofoten Seaweed Company
Het zit boordevol voedingstoffen: zeewier. Met name de wieren op de Lofoten te vinden zijn, blijken van uitzonderlijke kwaliteit. Lofoten Seaweed Company heeft grote ambities om vanuit het dorpje N...
13 december 2021
Eric Fokke
1
2
>
>>
Vismagazine 9 | december 2021