Workshop Zout- en suikerverlaging

De markt vraagt om gezondere produc­ten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijgt u theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging.

Onderwerpen: 

  • Welke functies hebben zout en suiker in voedingsmiddelen in het algemeen? 
  • Wat zijn de gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product? 
  • Welke vervangers voor zout en suiker zijn bekend en worden op dit moment al gebruikt?
  • Wat zijn de effecten van de toepassingen van zout- en suikervervangers op de producten en de productkwaliteit? 
  • Wat zijn de effecten van zout en suiker op de gezondheid? 
  • Wat zijn de effecten van de verschillende zout- en suikervervangers op de gezondheid?

Voor wie

Iedereen die te maken heeft met zout- en suikerverlaging in producten, zoals productontwikkelaars, category managers, voedingskundigen en marketeers. Je leert wat de rol van zout en suiker in de voedingsmiddelen. Deze kennis wordt direct toegepast op jouw eigen producten of productcategorieën. 

Duur

De cursus bestaat uit één bijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur. De bijeenkomst wordt georganiseerd bij HAS Hogeschool, locatie ’s-Hertogenbosch. 

Inschrijven kan hier:  https://www.haskennistransfer.nl/opleiding-cursus/food/workshop-zout-en-suikerverlaging?utm_source=WErving+WZS&utm_medium=WErving+wzs&utm_campaign=Werving+WZS+