1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

13 augustus 2019 Dominique Vrouwenvelder

De app ‘Too Good To Go’ heeft 1 miljoen maaltijden gered van verspilling, dat meldde de gelijknamige organisatie vandaag via een persbericht. Daarmee heeft het anti-voedselverspillingsinitiatief naar eigen zeggen binnen twee jaar circa 2,5 miljoen kilogram CO2-uitstoot voorkomen.

Voedselverspilling is volgens het rapport van de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties verantwoordelijk voor 8% van de totale wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. In Nederland verspillen we jaarlijks tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten. Bij het weggooien van eten gaan niet alleen de producten verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Het redden van maaltijden van verspilling is daarom ‘winst voor het milieu, ondernemers en consumenten,’ aldus de organisatie.

Too Good To Go berekende dat zij met deze 1 miljoen maaltijd circa 2,5 miljoen kilogram CO2-uitstoot hebben voorkomen door het redden van maaltijden. “Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden.”

Kennisdatabank

Joost Rietveld, Managing Director van Too Good To Go Nederland: “We zijn overrompeld door de hoeveelheid Nederlanders die in actie willen komen tegen voedselverspilling via de app. Die beweging willen we doorzetten en daarom gaan we de komende tijd meer aandacht besteden aan voorlichting, educatie maar ook inspiratie.” Om dit te ondersteunen opent Too Good To Go vandaag een kennisdatabank over voedselverspilling.

Anti-voedselverspillingsinitiatief

Het anti-voedselverspillingsinitiatief Too Good To Go begon op 22 januari 2018 in Nederland met 25 aangesloten locaties, enkel in de stad Amsterdam. Al snel volgden meer grote steden en inmiddels kun je verspreid over het hele land maaltijden redden. Op dit moment heeft het initiatief ruim 2.000 aangesloten locaties in Nederland.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?