Boek Thoolse visserij

boek

Adrie Blaas gaat zijn fotocollectie over de Thoolse visserij bundelen in een boek. Het boek, dat volgende maand verschijnt, heeft de titel 'Op hoop van zegen - de Thoolse visserij in woord en beeld' gekregen. Het bevat foto's, informatie, anekdotes en allerlei registers. Elke vorm van visserij die Tholen heeft gekend, komt voorbij in een apart hoofdstuk. Onder meer de kreeften-, bot-, mossel- en oestervisserij komen aan bod.

Scheepswerven

Ook zijn er hoofdstukken gewijd aan onder meer de scheepswerven van Tholen, de havens, de verdronken stad Reimerswaal en het veer. "Het is een breed boek geworden over Tholen en het water", stelt de maker, die bij het samenstellen is geholpen door Tholenaar Adrie Cornelisse.

Burgemeester

Blaas overhandigt op dinsdag 6 september het eerste exemplaar aan burgemeester Ger van de Velde. De vier dagen erna is in de Grote Kerk aan de Markt een expositie over de Thoolse visserij te zien. ‘Op hoop van zegen’ is vanaf 6 september voor 29,90 euro te koop bij de boekhandels Dieleman en Oostdijk in Tholen.

Bron: PZC

Lees ook
Vissers sluiten zich aan bij boerenprotest

Vissers sluiten zich aan bij boerenprotest

Niet alleen de boeren gaan woensdag 19 februari naar Den Haag. Ook de vissers komen, laat EMK weten. "Vissers komen ernstig in de knel door de industrialisatie op zee met 22.500 windmolens en natuurorganisaties die daarbovenop met zeereservaten natuurcompensatie afdwingen", staat te lezen in het persbericht van EMK.

Vissen garnalenvissers te veel op de Waddenzee?

Vissen garnalenvissers te veel op de Waddenzee?

Garnalenvissers hebben de afgelopen jaren veel meer gevist in beschermde natuurgebieden dan volgens hun vergunning mocht. In de Waddenzee en de Noordzeekustzone mochten ze maximaal 130.000 uur vissen, het werd zowel in 2017 als 2018 meer dan 200.000 uur. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van de NOS.

Visserij uit bezorgdheid over containerramp OOCL Rauma

Visserij uit bezorgdheid over containerramp OOCL Rauma

De kottervissers verenigd in de Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO), het Nationaal Overleg Visafslagen (NOVA) en de Visfederatie reageren bezorgd op het incident waarbij het containerschip OOCL Rauma op 11 en 12 februari 2020 zeven containers verloor boven de Waddeneilanden. “Ronddobberende containers hebben een enorme impact op de veiligheid van...