Boek Thoolse visserij

boek

Adrie Blaas gaat zijn fotocollectie over de Thoolse visserij bundelen in een boek. Het boek, dat volgende maand verschijnt, heeft de titel 'Op hoop van zegen - de Thoolse visserij in woord en beeld' gekregen. Het bevat foto's, informatie, anekdotes en allerlei registers. Elke vorm van visserij die Tholen heeft gekend, komt voorbij in een apart hoofdstuk. Onder meer de kreeften-, bot-, mossel- en oestervisserij komen aan bod.

Scheepswerven

Ook zijn er hoofdstukken gewijd aan onder meer de scheepswerven van Tholen, de havens, de verdronken stad Reimerswaal en het veer. "Het is een breed boek geworden over Tholen en het water", stelt de maker, die bij het samenstellen is geholpen door Tholenaar Adrie Cornelisse.

Burgemeester

Blaas overhandigt op dinsdag 6 september het eerste exemplaar aan burgemeester Ger van de Velde. De vier dagen erna is in de Grote Kerk aan de Markt een expositie over de Thoolse visserij te zien. ‘Op hoop van zegen’ is vanaf 6 september voor 29,90 euro te koop bij de boekhandels Dieleman en Oostdijk in Tholen.

Bron: PZC

Lees ook
Holland Fisheries Event komt met online beursjournaal

Holland Fisheries Event komt met online beursjournaal

Vanwege het coronavirus gaat het Holland Fisheries Event dit jaar niet door. In plaats daarvan is er op 2 oktober een online beursjournaal. De datum voor de volgende editie is ook al bekend. Op 7 en 8 oktober 2022 komt de visserijsector weer samen op Urk.

Voor en tegens van schol invriezen aan boord

Voor en tegens van schol invriezen aan boord

Dankzij het invriezen en opslaan van de vangst op zee is de pelagische vloot al decennialang succesvol. De kottersector, gericht op demersale vis, laat zich vooralsnog niet verleiden tot eenzelfde aanpak. Desalniettemin vinden er wel gesprekken plaats over de opties en de gevolgen van het wel of niet invriezen van schol aan boord.

Wageningen Economic Research: 2020 wordt een zwaar jaar voor de visserij

Wageningen Economic Research: 2020 wordt een zwaar jaar voor de visserij

Wageningen Economic Research presenteerde 11 september in een webinar de resultaten van de Nederlandse Visserijsector over 2019. De kottersector boekte dat jaar fors minder resultaat. Wageningen Economic Research verwacht dat 2020 een zwaar jaar wordt voor de visserij.