Boek Thoolse visserij

Adrie Blaas gaat zijn fotocollectie over de Thoolse visserij bundelen in een boek. Het boek, dat volgende maand verschijnt, heeft de titel 'Op hoop van zegen - de Thoolse visserij in woord en beeld' gekregen. Het bevat foto's, informatie, anekdotes en allerlei registers. Elke vorm van visserij die Tholen heeft gekend, komt voorbij in een apart hoofdstuk. Onder meer de kreeften-, bot-, mossel- en oestervisserij komen aan bod.

Scheepswerven

Ook zijn er hoofdstukken gewijd aan onder meer de scheepswerven van Tholen, de havens, de verdronken stad Reimerswaal en het veer. "Het is een breed boek geworden over Tholen en het water", stelt de maker, die bij het samenstellen is geholpen door Tholenaar Adrie Cornelisse.

Burgemeester

Blaas overhandigt op dinsdag 6 september het eerste exemplaar aan burgemeester Ger van de Velde. De vier dagen erna is in de Grote Kerk aan de Markt een expositie over de Thoolse visserij te zien. ‘Op hoop van zegen’ is vanaf 6 september voor 29,90 euro te koop bij de boekhandels Dieleman en Oostdijk in Tholen.

Bron: PZC

Lees ook
Gemiddeld genomen

Gemiddeld genomen

Voor mensen met een wisselend inkomen bestaat er een interessante mogelijkheid om hun inkomen over drie jaar te middelen en zo inkomstenbelasting terug te ontvangen.

Kabinet trekt € 444 miljoen uit voor aanpassing visserijvloot

Kabinet trekt € 444 miljoen uit voor aanpassing visserijvloot

Minister Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) wil een kleinere, diversere en duurzamere vissersvloot. Hiervoor trekt het kabinet in totaal € 444 miljoen uit. Dit geld is bestemd voor onder andere sanering en innovaties om de noodzakelijke transitie te ondersteunen.

Koele Noordzeevis

Koele Noordzeevis

Ook deze maand blijft een groot gedeelte van de Noordzeevloot op zondagavond in de havens liggen en vaart niet uit. Want het kan niet uit met de stijgende brandstofprijzen. Dat bovenop andere tegenvallers in de visserij.