Kookboek ‘Gone Fishing’ gelanceerd

Topkok Mikkel Karstad presenteerde zijn nieuwe viskookboek ‘Gone Fishing’. De presentatie werd georganiseerd door het Nederlands Visbureau in samenwerking met de uitgever van het kookboek, Aerial Media Company . Karstad, woonachtig in Kopenhagen en voor een paar dagen aanwezig in Nederland, verzorgde een kookdemonstratie met Noordzeevis in de visafslag van IJmuiden.

Karstad

Karstad is bekend als adviseur van Claus Meyer van restaurant Noma in Kopenhagen. Hij is culinair columnist, kookboekschrijver en chefkok en een voornaam vertegenwoordiger van de New Nordic Kitchen. De gerechten in het boek zijn eenvoudig van opzet. Allen vergezeld van, wat de New Nordic Kitchen zo typeert, lokale Deense ingrediënten. Ook de bereidingen zijn basic: schol in een krant bereid op een houtvuurtje, bisque van Noordzeekrab, gezouten makreel en gegrilde langoustines. De Deense uitgave van Gone Fishing is nu al het best verkochte kookboek in Denemarken en in Nederland kookboek van de maand oktober.

Gone Fishing

Het boek Gone Fishing van Mikkel Karstad (ISBN: 9789402601541) is een gebonden editie, telt 248 pagina's en kost 29,95 euro.

   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Meer aandacht voor Noordzeevis

Meer aandacht voor Noordzeevis

Het gros van de Noordzeevis gevangen door Nederlandse vissers is bestemd voor de export. “Zonde”, vindt Paul Einerhand. In het WNL-programma Stand van Nederland: Generatie Next pleit hij voor meer aandacht voor Noordzeevis.

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Hotelschool Ter Groene Poorte organiseerde op maandag 6 maart 2023 de eerste editie van de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’. Celie Zeb en Tran Thi Thu uit het Specialisatiejaar CHEF wonnen en mogen zich één jaar ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef’ noemen.

De Tuinkamer - Natuur op je bord

De Tuinkamer - Natuur op je bord

In restaurant De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt. Chef Alwin Leemhuis gebruikt de bloemen, groenten, kruiden, knollen en wortels uit de Tuinen.