Standbeeld 'Maatjes' onthuld in Katwijk

Beeld Katwijk Maatjes

Op de Boulevard van Katwijk, ter hoogte van de Voorstraat, is op 14 december het kunstwerk 'Maatjes' onthuld. Het levensgrote bronzen beeld bestaat uit een groep van 5 haring etende figuren. De Katwijkse beeldhouwer Gerard Brouwer bedacht het beeld ‘Maatjes’ als verwijzing naar de belangrijke plaats die de visserij in de Katwijks samenleving innam en inneemt. Het is opgedragen aan alle Katwijkers die hieraan hebben meegewerkt. Bij realisatie van het beeld wordt de nauwe band tussen Katwijk en de visserij en haringhandel weergegeven.

De vijf figuren duiden op de vijf dorpsdelen van Katwijk. De naam van het beeld ‘Maatjes’ spreekt voor zich. In de sokkel van het beeld worden de namen gegraveerd van de bedrijven en instellingen die een financiële bijdrage hebben geleverd. (Bron: Katwijk Actueel)

Lees ook
Boschypaling opent nieuwe rokerij in Katwijk

Boschypaling opent nieuwe rokerij in Katwijk

De ambachtelijke rokerij Boschypaling heeft een nieuwe rokerij op het Industrieterrein ’t Heen in Katwijk. Een bestaand pand op het terrein werd volledig verbouwd en voorzien van vijf rookkasten. Dat meldt Visserijnieuws.

Haringkoningin Anneke Ouwehand streeft naar meer

Haringkoningin Anneke Ouwehand streeft naar meer

Anneke Ouwehand uit Katwijk, beter bekend als ‘De Haringkoningin’, start onder deze naam een bedrijf met haringworkshops, haringparty’s en demonstraties haringsnijden. “Ik wil dat haring in Nederland op de kaart blijft, ook in de toekomst.”

Schuitemaker wint Enige Echte Haringsmaaktest

Schuitemaker wint Enige Echte Haringsmaaktest

De enige echte Haring Smaaktest gaat ieder jaar op zoek naar de lekkerste haring in de Leidse regio. Dit jaar kwam de haring van Schuitemaker’s Vishandel uit Katwijk als beste uit deze test. De tweede plaats was voor De Klok uit Voorhout en De Visarend uit Voorschoten belandde op de derde plaats.