250.000 bezoekers vlaggetjesdag Scheveningen

burgemeester-Pauline-Krikke-en-Gerbrand-Voerman

Dit jaar vierde Scheveningen het 70-jarig bestaan van vlaggetjesdag. Daarom werd vrijdag 16 juni de eerste editie van de grootste haringparty van Nederland georganiseerd. Dit was een groot succes. De dag daarna was vlaggetjesdag. Hier kwamen 250.000 bezoekers Hollandse Nieuwe happen.

Grootste haringparty van Nederland

Burgemeester Paulien Krikke gaf de aftrap. Zij nam het eerste Burgemeestersharingvaatje in ontvangst. ’s Avonds was wethouder Boudewijn Revis aanwezig voor het officiële ‘hapmoment’. Dat was het startsein voor de grootste haringparty van Nederland. Rond 19.00u barstte het feest los met een groots ‘Sing Along concert’ onder leiding van Gregor Bak en live band.

Vlaggetjesdag

Zaterdag stond Scheveningen in teken van de zeventigste editie van Vlaggetjesdag. Hier kwamen ruim 250.000 mensen op af. "De mazzel was dat het zaterdagochtend nog niet heel warm was en de gang er goed in kwam", aldus Peter Boelhouwer namens de organisatie.

Naast het happen van de Hollandse Nieuwe was er veel muziek van onder andere Jan smit en verschillende visserskoren. Ook was er de traditionele vlootschouw, het Admiraal varen, de Nautische Markt, Army Green en Oud Hollandse Kinderspelen.

Vlaggetjesdag is in 1947 ontstaan als viering van de eerste vangst van de Hollandse Nieuwe. Al 70 jaar komt heel Nederland traditiegetrouw samen op de kade in Scheveningen voor een feestelijk ontvangst van de nieuwe haring.

 
Lees ook
VNV trakteert zorgpersoneel door het hele land op Hollandse Nieuwe

VNV trakteert zorgpersoneel door het hele land op Hollandse Nieuwe

In plaats van de traditionele veiling deelde het Nederlands Visbureau Hollandse Nieuwe uit in enkele grote ziekenhuizen. Een mooie geste, vond de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Daarom vroegen zij de twaalf provinciewinnaars van de Nationale Haringtest 2019 om namens VNV bij een lokale zorginstelling een grote schaal Hollandse Nieuwe...

Gour (met) vis gezond

Gour (met) vis gezond

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met Gour (met) vis gezond, De zomereditie van Visculinair en De start van het haringseizoen

Normaal

Normaal

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik ben het soms zo zat. Dat iedereen de afgelopen twaalf weken maar deed alsof we zoveel tijd over hebben. Tijd om op te ruimen, om nieuwe dingen te leren en om alle achterstallige klussen aan huis en tuin te doen. Terwijl ik net zo druk als anders was en ik om me heen ook vooral mensen zag die het juist drukker...