250.000 bezoekers vlaggetjesdag Scheveningen

burgemeester-Pauline-Krikke-en-Gerbrand-Voerman

Dit jaar vierde Scheveningen het 70-jarig bestaan van vlaggetjesdag. Daarom werd vrijdag 16 juni de eerste editie van de grootste haringparty van Nederland georganiseerd. Dit was een groot succes. De dag daarna was vlaggetjesdag. Hier kwamen 250.000 bezoekers Hollandse Nieuwe happen.

Grootste haringparty van Nederland

Burgemeester Paulien Krikke gaf de aftrap. Zij nam het eerste Burgemeestersharingvaatje in ontvangst. ’s Avonds was wethouder Boudewijn Revis aanwezig voor het officiële ‘hapmoment’. Dat was het startsein voor de grootste haringparty van Nederland. Rond 19.00u barstte het feest los met een groots ‘Sing Along concert’ onder leiding van Gregor Bak en live band.

Vlaggetjesdag

Zaterdag stond Scheveningen in teken van de zeventigste editie van Vlaggetjesdag. Hier kwamen ruim 250.000 mensen op af. "De mazzel was dat het zaterdagochtend nog niet heel warm was en de gang er goed in kwam", aldus Peter Boelhouwer namens de organisatie.

Naast het happen van de Hollandse Nieuwe was er veel muziek van onder andere Jan smit en verschillende visserskoren. Ook was er de traditionele vlootschouw, het Admiraal varen, de Nautische Markt, Army Green en Oud Hollandse Kinderspelen.

Vlaggetjesdag is in 1947 ontstaan als viering van de eerste vangst van de Hollandse Nieuwe. Al 70 jaar komt heel Nederland traditiegetrouw samen op de kade in Scheveningen voor een feestelijk ontvangst van de nieuwe haring.

 
Lees ook
Winnaars Nationale Haringtest 2019 bekend

Winnaars Nationale Haringtest 2019 bekend

Op 7 oktober maakten de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) op de Visbeurs in Spakenburg de twaalf provinciewinnaars bekend van de Nationale Haringtest 2019. Daarnaast werden de resultaten van het Nationaal Haringonderzoek 2019 gepresenteerd.

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Het jaarlijks terugkerend Noordzeevis festival VISSCH vond begin oktober voor de zesde keer traditiegetrouw plaats in het hart van de Scheveningse visserij, de visafslag. De schouwruimte van de afslag was omgetoverd tot festivalterrein met hippe foodtrucks, warme haard­vuurtjes, harbour jazz, vistafels en ‘vissige’ aankleding. Naast veel te eten was...

Het ondernemen zit Johnny Plat in het bloed

Het ondernemen zit Johnny Plat in het bloed

Johnny Plat was onlangs een van de finalisten tijdens de tweede editie van de nieuwe Nationale Haringtest. De 27-jarige ondernemer runt in zijn eentje zowel een standplaats in Meppel als een winkel in Zwartsluis. Daarnaast is Vishandel J. Plat in het zomerseizoen met een viskar ook te vinden in Belt-Schultsloot en op diverse jaarmarkten.