40 procent artrose-patiënten gebruikt groenlipmossel

Groenlipmossel

Bijna 40 procent van de artrose-patiënten maakt gebruik van supplementen met groenlipmossel. Dit blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek van Stichting Bewegen Zonder Pijn. 

Het onderzoek vond plaats op de website bewegenzonderpijn.com. Deze website trekt 350.000 bezoekers per maand. Aan het onderzoek deden 6608 deelnemers met gewrichtsaandoeningen mee. Hiervan is 76 procent artrose-patiënt. Uit het onderzoek blijkt dat de bekendheid van de groenlipmossel als voedingssupplement bij deze aandoening is in twee jaar tijd verdubbeld. Nu weet 70 procent van de mensen die lijden aan artrose en andere gewrichtsaandoeningen van het bestaan van de mossel. Twee jaar geleden was dit nog 30 procent.

De groenlipmossel, de perna canaliculus, wordt gevangen bij Nieuw Zeeland. Aan de mossel worden ontstekingsremmende eigenschappen toegeschreven. De wetenschap heeft de werking van deze natuurlijke onstekingsremmer bij artrose nog niet onomstotelijk vastgesteld (Wikimedia). Toch blijkt uit het onderzoek van Stichting Bewegen Zonder Pijn bijna 40 procent van de mensen met artrose, die deelnamen aan het onderzoek, supplementen met groenlipmossel gebruiken. De meesten gebruiken het voor langere tijd en blijven het gebruiken wanneer de klachten zijn verholpen.

Er zijn veel verschillende groenlipmosselproducten te koop, zoals varianten, poeders, en capsules met vloeibare of droge inhoud. Niet alle producten met groenlipmossel helpen even goed tegen de pijnklachten bij artrose, zo blijkt uit het onderzoek. De tevredenheid over de verschillende producten varieert van 40 tot bijna 70 procent. De producten die naast de groenlipmossel een aantal andere ingrediënten voor de gewrichten bevatten, werken het beste.