8.500 hectare visgebied sluit voor garnalenvissers

garnalen_Vis 4-2018

Voor het einde van 2021 sluit 8500 hectare visgebied voor de garnalenvissers. Deze herfst sluit het Eierlandse Gat tussen Vlieland en Texel. Het Waddenfonds heeft negentien vissers uitgekocht. Het fonds betaalde 10 miljoen voor de vergunningen. Dat meldt Omrop Fryslân.

Sinds 2014 zijn Natuurorganisaties in samenwerking met de overheid en de sector bezig met een plan om de garnalenvisserij in de Waddenzee te beperken. De netten van de garnalenvissers slepen over de zeebodem en dit veroorzaakt volgens natuurorganisaties verstoring van het bodemleven. Hierover zijn afspraken gemaakt in het Convenant Viswad. 6,5 procent van de visgebieden in de Waddenzee moet uiteindelijk vrijwillig worden gesloten voor de garnalenvissers.

Bekijk ook de onderstaande reportage van RTV NOF.

Dossiers
Lees ook
Duurzaamheid uitgangspunt bij Fisherman’s Choice

Duurzaamheid uitgangspunt bij Fisherman’s Choice

De Aziatische keuken mag dan in opmars zijn , bij Fisherman’s Choice in Den Haag zijn ze al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het importeren van verschillende garnalen en aanverwante producten uit Zuidoost Azië. Daarbij is duurzaamheid vanaf het begin het uitgangspunt. De vraag naar gecertificeerde producten groeit, signaleert salesmanager Michel...

Pizza-incident kost drie medewerkers hun baan

Pizza-incident kost drie medewerkers hun baan

Drie medewerkers van Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam zijn ontslagen. Het gerechtshof Den Haag heeft op 29 juni 2021 in hoger beroep uitspraak gedaan in drie zaken tegen deze medewerkers.

Nieuwe vistechniek: de klapslof

Nieuwe vistechniek: de klapslof

Na het verbod op de pulsvisserij zijn vissers op zoek naar nieuwe vistechnieken. Een van die vissers is Jaap van der Vis van de TX-36. Hij vertelt aan dagblad Trouw over de klapslof.