Aandacht voor '75 jaar vrijheid' tijdens Vlaggetjesdag in Scheveningen

17 februari 2020

Op 13 juni 2020 viert Scheveningen de Hollandse Nieuwe met Vlaggetjesdag. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Het thema '75 jaar vrijheid' komt terug op Vlaggetjesdag. De oudere generatie zal verhalen over de oorlog en de bevrijding vertellen. 

Het programma van Vlaggetjesdag in Scheveningen is verder als vanouds. Met veel haring, oude ambachten en muziek. Het evenement start op vrijdag 12 juni met onder andere het netwerkevent de Grootste Haringparty en een sing along.

Zaterdag 13 juni is het officieel Vlaggetjesdag. Dan vinden er allerlei activiteiten plaats in en rondom de Scheveningse Haven. Denk aan een vlootschouw, shantykoren, oude ambachten, een vistafel en oude ambachten. Het evenement sluit af op zondag 14 juni. Dan vindt de tweede editie van de Vlaggetjesdagcup, een zeilwedstrijd,  plaats. Ook vindt deze dag Gospel aan de Haven plaats. 

Veiling van het eerste vaatje

De traditionele veiling van het eerste vaatje vindt dit jaar op donderdag 11 juni plaats in de Scheveningse Visafslag. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Ambulance Wens. Televisiepresentatrice Nicolette van Dam verzorgt de presentatie van de middag. 

In 2019 bracht de veiling van eerste vaatje 95.500 euro op voor het goede doel Stichting Mag Ik Dan Bij Jou?

Altijd op de hoogte blijven?