Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.

Jimmy de Leeuw is chefkok. Hij werkte onder andere als junior sous chef bij Bilderberg en als executive chef-kok bij De Oude Duikenburg. In 2020 startte hij met Chef-kok de Leeuw . Hiermee biedt hij consultancy, menu's en recepten en werkt als zzp'er. Sinds mei 2021 is hij lid van Euro-Toques.

Al die ervaring komt samen in zijn kookboek 'Aangenaam'. Hij begint het kookboek met uitleg over de professionele keuken, gevolgd door informatie over de basisuitrusting van de kok, een lijst met kruiden en handigheidjes en keukentechnieken.
Daarna volgen de recepten, onder verdeeld in Garde manger, Entremétier, Rôtisseur, Saucier, Patissier, Boulanger, Commis de cuisine, Sommelier. Daarmee onderscheidt het boek zich meteen van de standaardboeken, die meestal de verdeling voorgericht, hoofdgerecht, dessert of vlees, vis en groenten aanhouden.

Ook qua recepten onderscheidt De Leeuw zich van andere kookboeken. Recepten als Goulash, Boeuf bourguignon of aardbeibavarois zijn vrij standaard, maar recepten als orgaanspies, poldergangsstoof of schorsenerensoep kom je niet in elk kookboek tegen. Alle recepten zijn voorzien van heldere instructies en hier en daar een extra tip of uitleg. Daarnaast bevat het boek veel foto’s en tekeningen.

Het boek richt zich in eerste instantie op de consument. De Leeuw wil de lezer een solide basis geven met kennis en producten zodat hij/zij soepeler kan worden in de keuken en uiteindelijk zelf kan gaan experimenteren. Toch biedt dit boek zeker ook interessante informatie voor de versspecialist vanwege de professionele invalshoek en de originele recepten.

ISBN: 9789463328241
Prijs: €35,00  
Bestellen via https://www.chefkokdeleeuw.nl/kookboek/

 

Dossiers
Lees ook
‘On hold’ zetten is geen ontslagname

‘On hold’ zetten is geen ontslagname

Mag je een leer-/arbeidsovereenkomst direct beëin­digen als je werknemer haar opleiding ‘on hold’ wil zetten? Soms trekt de werkgever aan het kortste eind.

INRUILEN WAS NOG NOOIT ZO GUNSTIG

INRUILEN WAS NOG NOOIT ZO GUNSTIG

Doordat energieprijzen sterk stijgen neemt het besparingspotentieel fors toe. Winterhalter speelt hier op in. Alle Winterhalter types zijn namelijk leverbaar met energie-terugwinning. Machines met energie-terugwinning komen in aanmerking voor EIA. Tijdens de Inruilactie van Winterhalter ontvangt u 25% inruilkorting op uw nieuwe vaatwasmachine. Het...

Vis in de media - week 46

Vis in de media - week 46

De vissector worstelt met de hoge energieprijzen, onderzeese stroomkabels beïnvloeden krabben en een gesprek met de mannen van Seasogood. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.