Aanmelden voor Nationale Keuring Haring Snijden

VIP-007

De vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform (VIP) vindt plaats op maandag 1 en dinsdag 2 april in Expo Houten. Zoals ieder jaar staat de maandag in het teken van vis, de Vispiratie. Visspecialisten kunnen die dag meedoen aan de Nationale Keuring Haring Snijden. De inschrijving is geopend.

In 2018 namen bijna 180 visspecialisten en hun medewerkers deel aan de keuring. Zij sneden bijna 400 haringen die allemaal werden gekeurd door een onafhankelijke vakjury. Gemiddeld haalden de 'haringsnijders' een 9.

Deelname aan de is gratis en de deelnemers krijgen een gratis oorkonde. Volgens VNV "een geweldig bewijs van uw ambacht en een extra reden voor de consument om nog eens een haring bij u te kopen". Het aantal plaatsen is beperkt en visspecialisten kunnen zich hiervoor inschrijven bij VNV.

Vers Inspiratie Platform

Naast het haringsnijden is er nog meer te beleven voor visspecialisten op het Vers Inspiratie Platform. Dit jaar viert VIP het 5-jarig jubileum. De beurs heeft een grotere opzet en zet in op nog meer inspiratie en kennis. Op beide dagen zijn er diverse workshops gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche.

Lees ook
3 tips voor visspecialisten tijdens de coronacrisis

3 tips voor visspecialisten tijdens de coronacrisis

Nederland is in de ban van de coronacrisis. De visdetailhandel wordt ook geraakt. Zeker de bedrijven die frequent leveren aan de horeca en bedrijven die afhankelijk zijn van toeristen of dagjesmensen hebben last van alle maatregelen. Gelukkig zien we in deze tijd ook veel mooie nieuwe initiatieven ontstaan in de sector. Initiatieven waar meer visspecialisten...

Verse vissalades kunnen zo over de toonbank

Verse vissalades kunnen zo over de toonbank

Rayonmanager Pascalle Veerman is heel gelukkig met Epos’ samenwerking met het Belgische merk Jebo. “Ik weet zeker dat Nederlandse visspecialisten een boost kunnen geven aan hun verkoop met Jebo’s superieure verse vissalades.” Bart Favril van Jebo is het met haar eens.

Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met: Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka, Voor wie neem jij vandaag een visje mee?, Start haringseizoen en Schol als vis van de maand