Aanmelden voor Nationale Keuring Haring Snijden

VIP-007

De vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform (VIP) vindt plaats op maandag 1 en dinsdag 2 april in Expo Houten. Zoals ieder jaar staat de maandag in het teken van vis, de Vispiratie. Visspecialisten kunnen die dag meedoen aan de Nationale Keuring Haring Snijden. De inschrijving is geopend.

In 2018 namen bijna 180 visspecialisten en hun medewerkers deel aan de keuring. Zij sneden bijna 400 haringen die allemaal werden gekeurd door een onafhankelijke vakjury. Gemiddeld haalden de 'haringsnijders' een 9.

Deelname aan de is gratis en de deelnemers krijgen een gratis oorkonde. Volgens VNV "een geweldig bewijs van uw ambacht en een extra reden voor de consument om nog eens een haring bij u te kopen". Het aantal plaatsen is beperkt en visspecialisten kunnen zich hiervoor inschrijven bij VNV.

Vers Inspiratie Platform

Naast het haringsnijden is er nog meer te beleven voor visspecialisten op het Vers Inspiratie Platform. Dit jaar viert VIP het 5-jarig jubileum. De beurs heeft een grotere opzet en zet in op nog meer inspiratie en kennis. Op beide dagen zijn er diverse workshops gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche.

Lees ook
Aantal viswinkels stabiel sinds 2016

Aantal viswinkels stabiel sinds 2016

In tien jaar tijd is het aantal viswinkels volgens cijfers van het CBS met 27 procent toegenomen. Sinds het jaar 2016 is het aantal visspeciaalzaken echter gestabiliseerd. De groei van het aantal viswinkels was het sterkst in Zuid-Holland. Procentueel gezien was de toename het sterkst in de provincie Utrecht. Het landelijk gemiddeld aantal inwoners...

Vijf redenen om voor MSC-certificering te kiezen

Vijf redenen om voor MSC-certificering te kiezen

Sinds de zomer 2019 werkt Jan van Keulen voor MSC. Zijn missie is om visspecialisten die kiezen voor duurzaamheid te ondersteunen en zorgen dat MSC een positief onderdeel wordt van de bedrijfsvoering. Hij geeft vijf redenen om voor MSC-certificering te kiezen.

Dit zijn de trends in 2020

Dit zijn de trends in 2020

Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 zijn niet verrassend, maar bieden zeker kansen voor de (ambachtelijke) versondernemer. En voor de visspecialist liggen er specifieke kansen.