Aanmelden NK Oestersteken

Op 20 september tijdens Gastvrij Rotterdam in de Ahoy is de laatste voorronde voor het NK Oestersteken. De finale vindt plaats op 10 Oktober in het Wijntheater tijdens de beurs BBB in Maastricht.

De laatste voorronde is bedoeld voor deelnemers uit de omgeving van Zuid-Holland en Zeeland. Een tiental deelnemers uit de oesterwereld en viswereld zullen deelnemen en gaan 30 Zeeuwse platte oesters in een zo snel mogelijke tijd openen.

Jury

Een driekoppige jury uit de gastronomische wereld zullen de plateau’s met oesters gaan controleren op de details en kwaliteit van het openmaken. Denk aan gruisvrij, of de oester is losgesneden en of de oester nog heel is en niet kapotgesneden.

Het Wijntheater nodigt dan ook iedere kok, visboer, oesterman of gewoon oestergek uit zich gratis aan te melden óf om langs te komen op dinsdag 20 September om 16.00 uur in het Wijntheater (Hal 6 in de Ahoy).

Aanmelden kan op: http://www.wijntheater.nl/nk-oestersteken-zuid-nederland

 
Lees ook
Producten bereiden met Oosterschelde water

Producten bereiden met Oosterschelde water

Studenten aan de SVO foodservice opleiding in Goes maken kennis met het bereiden van producten met gezuiverd Oosterschelde water.

Strengere regels voor rapen schelpdieren

Strengere regels voor rapen schelpdieren

De provincie, natuurorganisaties, de visserij- en recreatiesector en andere belanghebbenden willen strengere regels voor het rapen van oesters en mosselen op de Zeeuwse schorren. Het aantal kilo's moet beperkt worden. Dat meldt PZC.

MSC-certificaat Zeeuwse oesters uitgebreid

MSC-certificaat Zeeuwse oesters uitgebreid

De Marine Stewardship Council (MSC) maakte vlak voor de officiële start van het Nederlandse oesterseizoen bekend dat er meer oesters onder de MSC-standaard voor duurzame visserij vallen. Sinds 2013 mag de bodemcultuur in de Oosterschelde en Grevelingen al het MSC-certificaat voeren. Nu geldt dit ook voor de locatie het Veerse meer, en de technieken...