Al 130 restaurants doen mee aan Mosselweek

Meer dan 130 restaurants in heel Nederland doen al mee aan de Nationale Mosselweek en serveren tijdens deze promotieweek Zeeuwse mosselen. Van 29 augustus tot en met 6 september 2015 vindt de eerste Nationale Mosselweek plaats. Deze week staat volledig in het teken van Zeeuwse mosselen. Voor de promotie van de Nationale Mosselweek is de website mosselweek.nl gelanceerd. Deze website staat nu online. Op mosselweek.nl is een overzicht te vinden van alle deelnemende restaurants.

Mosselweek.nl

Deelnemende restaurants serveren tijdens de Mosselweek een mosselgerecht of -menu voor een mooie prijs. Via de Googlemapskaart op mosselweek.nl is in één oogopslag te zien welke restaurants meedoen, het menu dat ze serveren en voor welke prijs. Ook is er een zoekfunctie waarmee je kunt zoeken op plaats of regio. Consumenten kunnen via de website mosselweek.nl reserveren, hierbij maken ze kans op een weekendje Zeeland.

Restaurants

Restaurants die mee willen doen aan de Nationale Mosselweek kunnen zich inschrijven via mosselweek.nl/horeca. Meedoen aan de Nationale Mosselweek is gratis, restaurants bepalen zelf wat voor mosselgerecht of -menu ze serveren en voor welke prijs.

De Nationale Mosselweek wordt georganiseerd door Het Nederlands Mosselbureau, zij verzorgen de promotie van de Zeeuwse mossel en willen deze in Nederland nog meer bekendheid geven.

Lees ook:

Mosselbureau organiseert Nati0nale Mosselweek

Lees ook
‘Teruggekoeld voor het verpakken’

‘Teruggekoeld voor het verpakken’

Salesmanager Alex van Houte van Aquamossel Triton bevestigt dat de mosselen van dit seizoen van excellente kwaliteit zijn, met een hoog visgehalte.

‘Het gaat om het verhaal en het bereik’

‘Het gaat om het verhaal en het bereik’

Commercieel manager Werner Postma (Roem van Yerseke) heeft een simpel credo. “Het gaat om het verhaal en het bereik. Het verhaal van de mossel is goed, maar we bereiken niet altijd de juiste mensen. Daar moeten we nog aan werken.”

‘Kwaliteit mosselen meteen al veelbelovend’

‘Kwaliteit mosselen meteen al veelbelovend’

Niels Tieleman, algemeen manager van de Hollandse Mosselcentrale (HMC) roemt het vispercentage van de huidige mosselen. “Begin juli zat dat al op 30 procent. Dat kan oplopen tot 40 procent aan het eind van het seizoen. Maar zeker weten doe je dat nooit, want het is een natuurproduct.”