Al 130 restaurants doen mee aan Mosselweek

Meer dan 130 restaurants in heel Nederland doen al mee aan de Nationale Mosselweek en serveren tijdens deze promotieweek Zeeuwse mosselen. Van 29 augustus tot en met 6 september 2015 vindt de eerste Nationale Mosselweek plaats. Deze week staat volledig in het teken van Zeeuwse mosselen. Voor de promotie van de Nationale Mosselweek is de website mosselweek.nl gelanceerd. Deze website staat nu online. Op mosselweek.nl is een overzicht te vinden van alle deelnemende restaurants.

Mosselweek.nl

Deelnemende restaurants serveren tijdens de Mosselweek een mosselgerecht of -menu voor een mooie prijs. Via de Googlemapskaart op mosselweek.nl is in één oogopslag te zien welke restaurants meedoen, het menu dat ze serveren en voor welke prijs. Ook is er een zoekfunctie waarmee je kunt zoeken op plaats of regio. Consumenten kunnen via de website mosselweek.nl reserveren, hierbij maken ze kans op een weekendje Zeeland.

Restaurants

Restaurants die mee willen doen aan de Nationale Mosselweek kunnen zich inschrijven via mosselweek.nl/horeca. Meedoen aan de Nationale Mosselweek is gratis, restaurants bepalen zelf wat voor mosselgerecht of -menu ze serveren en voor welke prijs.

De Nationale Mosselweek wordt georganiseerd door Het Nederlands Mosselbureau, zij verzorgen de promotie van de Zeeuwse mossel en willen deze in Nederland nog meer bekendheid geven.

Lees ook:

Mosselbureau organiseert Nati0nale Mosselweek

Lees ook
Seizoen hangcultuurmosselen 2022 gestart

Seizoen hangcultuurmosselen 2022 gestart

Het nieuwe seizoen van de Zeeuwse hangcultuurmosselen is gestart. 1 juni vond de officiële opening plaats met het lichten van de touwen in de Oosterschelde ter hoogte van Neeltje Jans. “Het seizoen laat al vroeg een goede kwaliteit zien, wij meten al vleespercentages van 30 procent en meer”, aldus mosselkweker Jacco Schot.

Visbranche in de media - week 16

Visbranche in de media - week 16

Oprichting stichting tot Behoud van de Visserij, de platte oester in de Waddenzee en eerste mossellijnen Colruyt. Wat kwam er de afgelopen week over de visbranche voorbij in de media?

Duurzame eiwitbron van de toekomst

Duurzame eiwitbron van de toekomst

De zevende schelpdierconferentie – 17 en 18 maart in Deltapark Neeltje Jans –stond in het teken van duurzame voedselproductie. De 24 sprekers schenen hun licht over het thema ‘Schelpdieren – eiwitbron van de toekomst?’