Alleen duurzame vis op menu Roompot

5 juni 2020
Foto: Roompot

De terassen en restaurants zijn sinds 1 juni weer open. Roompot grijpt de heropening aan om vanaf dat moment alleen maar duurzame vis in de restaurants serveren. Gasten kunnen de duurzaamheid van de vis opzoeken via de VISwijzer app of de website. Roompot werkt hiervoor samen met zijn leveranciers en de Good Fish Foundation, die de VISwijzer beheert.

"Het respect voor de zee is een belangrijk uitgangspunt voor Roompot", laat de organisatie in een persbericht weten. De aanbieder van vakantiewoningen in Nederland heeft zijn oorsprong in Zeeland en wordt in de sector ook erkend als de kustspeler. "De zee en het beheer ervan is dus een belangrijke troef voor miljoenen gasten die er jaarlijks logeren. Roompot kijkt daarbij niet alleen naar de flora en fauna nabij de zee, maar vindt het ook erg belangrijk wat er ín zee gebeurt."

Duurzame vis

Daarom heeft de organisatie besloten om alleen nog maar duurzame vis te serveren. De heropening van de horeca was een goed moment om daar mee te starten. Roompot garandeert dat de vis op het menu uit gezonde visbestanden komt en gevangen of gekweekt wordt met minimale milieuschade.

Alle vis op het menu draagt een erkend keurmerk dragen (ASC voor gekweekte vis of MSC voor wilde vis) of heeft een groene beoordeling op de VISwijzer. Good Fish Foundation heeft het assortiment van Roompot beoordeeld en stelt vast dat zij een volledig duurzame kaart hebben samengesteld. Alle nieuwe menukaarten van Roompot dragen voortaan het label van de Good Fish Foundation, zodat gasten onmiddellijk kunnen zien dat de vis duurzaam is. 

Altijd op de hoogte blijven?