‘Allemaal een passie voor eten’

18 september 2020 Xandra Veltman

Gerechten vormen een steeds groter deel van de verkoop. Dat biedt visspecialisten de kans om meer dan ooit met hun eigen stijl en smaak extra markt te veroveren. Ondersteuning daarbij van leveranciers is altijd welkom en inspirerend. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag rondom het thema smaakmakers met Visspecialist Sluizeman en Spakenburg Paling.

Als je niet beter wist, zou je denken dat het bij Visspecialist Sluizeman in Alphen aan de Rijn vooral om gezelligheid draait. Deels is dat ook zo, want het is enorm levendig bij Jack en Angelique Hendriks van Sluizeman, daar kan geen webwinkel tegenop. “Het leukste aan onze winkel is ons team en de binding met onze klanten”, zegt Angelique spontaan. “Iedereen hier heeft een passie voor eten. We willen steeds nieuwe gerechten maken en proeven en hebben leuke klanten die ze graag willen uitproberen.”

Haringman

“Zelf houden we van trendsetten, vernieuwen, inspiratie opdoen door zelf uit eten te gaan en te reizen. En de vis moet goed zijn. Zo is Jack echt een ‘vers-van-het-mes-haringman’ en komt hier zelfs veel jeugd om een harinkje happen.”
Het is ‘maar’ een voorbeeld van kwaliteit, want uiteindelijk doet het echtpaar alleen zaken met mensen die passie hebben voor hun product, net als zijzelf. Je moet wel een klik hebben, vindt Angelique. “Sinds we tien jaar geleden deze winkel overnamen, kopen we bijvoorbeeld wilde Ierse paling in bij Spakenburg Paling. Alex Koelewijn heeft passie. Spakenburg Paling is aangesloten bij het Eel Stewardship Fund® van DUPAN. Voor elke paling die we kopen, gaat er geld in het palingfonds, dat vinden we heel belangrijk. Deze paling is ouderwets lekker dankzij de traditionele manier van roken. Hout, vuur en liefde: het staat er niet voor niets op.”

BBQ-paling

Onlangs was er bij Spakenburg Paling een workshop over paling op de BBQ. “Dat maakt verse paling interessant voor een hele nieuwe doelgroep. Binnenkort geven we samen zo’n workshop. Zeker weten dat onze klanten deze BBQ-paling enthousiast zullen ontvangen.” 

Dit is eerste deel van deze rondvraag met het thema smaakmakers. Volgende week volgt deel 2. Abonnees van Vismagazine lezen de complete rondvraag online of in Vismagazine 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?