Ambulante handelaar Wout Taal bijt noodgedwongen op een houtje

11 mei 2020 Willem M. den Heijer

Ambulante handelaar Wout Taal begrijpt niets van de sluiting van de Rotterdamse markt (Foto: Willem M. den Heijer)

Hoe slaan visverwerkende bedrijven en handelaren zich door de coronatijd? Willem M. den Heijer brengt het voor Vismagazine in woord en beeld in een vierdelige serie. Vandaag aflevering 3: ambulante handelaar Wout Taal.

Voor ambulante handelaar Wout Taal was het een domper toen hij te horen kreeg dat de Rotterdamse markt in maart dicht ging. Wout Taal: “De Haagse markt is wel open en daar hebben ze het voor de klanten goed op orde, zo hoor ik van mijn collega’s. Het is weliswaar niet steendruk, maar de handel draait toch door.”

Taal staat normaliter vier dagen per week op de grote markt in Rotterdam. Hij heeft zijn drie werknemers moeten ontslaan. “Zij krijgen een WW-uitkering. Ik kom waarschijnlijk in aanmerking voor een overbruggingsuitkering. Ja, het is allemaal niet best. Supermarkten zijn wel open en die waren rijkelijk laat met het treffen van maatregelen. Schandalig! Mij resteert voorlopig niets anders dan op een houtje te bijten”, aldus Taal, die om de tijd te doden wel elke ochtend een kijkje bij de afslag neemt.

 In het eerste en tweede deel van deze serie stonden visverwerkingsbedrijf Hollandvis en visgroothandel D. Plugge centraal. Lees hier deel 1 en deel 2 terug. Volgende week verschijnt het vierde en laatste deel. Dan vertelt vishandelaar Peter Brouwer hoe hij zich door de crisis slaat.

Altijd op de hoogte blijven?