Ark van de smaak

Ark van de smaak

De Ark van de Smaak is een internationale catalogus van bedreigd culinair erfgoed. Hij bevat kleinschalige kwaliteitsproducten die dreigen te verdwijnen, maar bijzonder zijn omdat ze specifiek horen bij de cultuur, historie of traditie van een streek of land.

De Ark biedt een platform voor deze kwetsbare groente- en fruitsoorten, granen, dierenrassen, dranken, kazen en vleeswaren. Zo wordt er aandacht gevraagd om deze producten in stand te blijven houden. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 5.328 producten opgenomen in de Ark van de Smaak. Ook in Nederland zijn er 100 producten opgenomen in de Ark van Smaak, waarmee Slow Food de nationale biodiversiteit probeert te behouden en herstellen.

De Ark van de Smaak is een levend project, waar altijd weer nieuwe producten aan toegevoegd kunnen worden. Die worden beoordeeld door de Ark van de Smaak-commissie. Alle producten vind je terug op de website Ark van de Smaak.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
77 fabels en feiten rond plantaardige voeding

77 fabels en feiten rond plantaardige voeding

In dit naslagwerk behandelen Sytske de Waart en Hans Kraak aan de hand van vijf hoofdthema’s 77 feiten en fabels over vegetarisch eten, het eten van vlees en vis, veganistisch eten en in zijn algemeenheid: over plantaardig eten.

Samengeraapte maar mooie anekdotes

Samengeraapte maar mooie anekdotes

“Dit boek is alle kanten op gegaan”, schrijft Jacques Meerman in het laatste hoofdstuk van Eetgenot. En daarmee neemt hij mij dan toch voor zich in. Want al lezende vond ik het boek een onsamenhangende verzameling van allerlei onderwerpen en anekdotes over voeding.

Visserij in de Biesbosch door de jaren heen

Visserij in de Biesbosch door de jaren heen

‘Verhalen uit de Biesbosch’ is een serie boeken over cultuurhistorische, landschappelijke en natuurlijke wetenwaardigheden van de Biesbosch. In het vijfde deel van de reeks staat de visserij in het natuurgebied centraal.