AVO toont vernieuwing

vis met avo lafiness saffran premium_klein

AVO is Duitslands grootste producent van kruidenmixen, - marinades en sauzen. Dit voorjaar organiseerde het bedrijf een tweedaagse BBQ-workshop voor Nederlandse versspecialisten.

De Lafiness marinades zijn beslist onderscheidend. Bijvoorbeeld Coffee black pepper of Black garlic premium. “Het lijkt gedurfd”, zegt verkoopadviseur Ron Kuipers. “Maar het creëert een verrassend goed evenwicht aan smaken.”

Kuipers en zijn collega Martijn Lelsz vertellen er smakelijk over. Lelsz: “Probeer ze gewoon eens uit met zeebaars, gamba’s, tonijn, kabeljauw, zalm op de huid, koolvis... Kies groenten erbij. Je kunt veel marineren met de Zwarte gefermenteerde knoflook marinade en de tientallen andere smaken, waaronder Mustard honey en de Rozemarijn variant. Premium truffel past ook mooi bij kabeljauw. De nieuwste loot aan de Lafiness stam is de Premium saffraan. Een zachtgele kleur, gemaakt met echte saffraan. Die kan op vis maar past ook goed op kip.”

Gebruik op verschillende manieren

Grillen, bakken op de ofyr of de plancha, licht roken, het lukt allemaal. Dat is mede omdat de fairtrade plantaardige olie zo lang wordt gedraaid dat er een vette emulsie met de kruiden ontstaat waarvan je maar weinig nodig hebt.

Tijdens de BBQ-tweedaagse demonstreerde Marco van der Kooi van Caso apparatuur het sous-vide koken. Voordeel van zo’n pan is dat het water overal even warm is en dat je de thermostaat zelfs via een app kunt aansturen. Je verpakt de producten, al dan niet gemarineerd, vacuüm. Daarna gaar je ze langzaam onder water. Vervolgens hoef je zo’n zak pas open te snijden als het uitkomt, en de vis kort te grillen voor een mooie buitenkant, bijvoorbeeld onder een zeer hete grill.

Meer weten over de workshop van AVO van Xandra Veltman? Lees dan het complete artikel in Vismagazine 3-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

Lees ook
Het complete BBQ boek van Julius Jaspers

Het complete BBQ boek van Julius Jaspers

Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers lezers alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat verder nodig is voor een geslaagd diner van de grill.

Spakenburgs team wint online bbq-wedstrijd voor Support Casper

Spakenburgs team wint online bbq-wedstrijd voor Support Casper

Op zondag 7 juni gingen achttien barbecue teams in heel Nederland de strijd met elkaar aan tijdens een coronaproof livestream wedstrijd. Met de wedstrijd werd 5000 euro opgehaald voor Support Casper. Winnaars van de wedstrijd waren Emiel van den Brink en Melissa van den Brink-Koelewijn uit Spakenburg.

AVO helpt ‘t Vispleintje met kennis, producten en recepten

AVO helpt ‘t Vispleintje met kennis, producten en recepten

Bij ’t Vispleintje in Baarle Nassau voel je je gelijk welkom. Moeder en dochter Kim en Rian Michielsen runnen de zaak met hart en ziel en dat merk je. “We proberen veel recepten uit.”