AVO toont vernieuwing

vis met avo lafiness saffran premium_klein

AVO is Duitslands grootste producent van kruidenmixen, - marinades en sauzen. Dit voorjaar organiseerde het bedrijf een tweedaagse BBQ-workshop voor Nederlandse versspecialisten.

De Lafiness marinades zijn beslist onderscheidend. Bijvoorbeeld Coffee black pepper of Black garlic premium. “Het lijkt gedurfd”, zegt verkoopadviseur Ron Kuipers. “Maar het creëert een verrassend goed evenwicht aan smaken.”

Kuipers en zijn collega Martijn Lelsz vertellen er smakelijk over. Lelsz: “Probeer ze gewoon eens uit met zeebaars, gamba’s, tonijn, kabeljauw, zalm op de huid, koolvis... Kies groenten erbij. Je kunt veel marineren met de Zwarte gefermenteerde knoflook marinade en de tientallen andere smaken, waaronder Mustard honey en de Rozemarijn variant. Premium truffel past ook mooi bij kabeljauw. De nieuwste loot aan de Lafiness stam is de Premium saffraan. Een zachtgele kleur, gemaakt met echte saffraan. Die kan op vis maar past ook goed op kip.”

Gebruik op verschillende manieren

Grillen, bakken op de ofyr of de plancha, licht roken, het lukt allemaal. Dat is mede omdat de fairtrade plantaardige olie zo lang wordt gedraaid dat er een vette emulsie met de kruiden ontstaat waarvan je maar weinig nodig hebt.

Tijdens de BBQ-tweedaagse demonstreerde Marco van der Kooi van Caso apparatuur het sous-vide koken. Voordeel van zo’n pan is dat het water overal even warm is en dat je de thermostaat zelfs via een app kunt aansturen. Je verpakt de producten, al dan niet gemarineerd, vacuüm. Daarna gaar je ze langzaam onder water. Vervolgens hoef je zo’n zak pas open te snijden als het uitkomt, en de vis kort te grillen voor een mooie buitenkant, bijvoorbeeld onder een zeer hete grill.

Meer weten over de workshop van AVO van Xandra Veltman? Lees dan het complete artikel in Vismagazine 3-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan.

Lees ook
Visbeurs 2019:  ‘Het is vis wat de pot schaft’

Visbeurs 2019: ‘Het is vis wat de pot schaft’

De Spakenburgse Visbeurs is het tweejaarlijkse feest voor de visbranche. “Het is vandaag vis wat de pot schaft’, aldus voorzitter Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging, die de beurs in de oneven jaren organiseert. “We hangen de vlag niet halfstok, ondanks alle uitdagingen. We gaan vol vertrouwen de toekomst in.”

‘Ik wil de wereld een stukje mooier maken’

‘Ik wil de wereld een stukje mooier maken’

Het zijn uitdagende tijden, vindt Michel Driessen, CEO bij Verstegen Spices & Sauces. De markt verschuift, het klimaat verandert, en wereldwijd wordt de politiek onstabieler. Driessen wil Verstegen niet alleen zo goed mogelijk door deze tijd heen loodsen, maar er ook een ander bedrijf van maken. “Een organisatie die een positieve impact heeft op de...

Ben the Spiceman is creatief met kruiden

Ben the Spiceman is creatief met kruiden

Ben the Spiceman, de enige kruidenfabrikant met twee vrouwen aan het roer, is uiterst creatief met pure specerijen en kruiden. Ze zijn msg-vrij en clean label. Verder zitten er marinades, sauzen en private label kruidenmixen in het assortiment.