Belgische supermarkten voeren mosseloorlog

Mosselen_pxhere

Foto: Pxhere

Mosselen zijn een populair product in België. Momenteel woedt er in de Belgische supermarkten een ware prijzenoorlog. Bij verschillende supermarkten liggen de mosselen voor minder dan 3 euro per kilo in het schap.

Bij Albert Heijn betalen Belgische consumenten momenteel 2,50 per kilo vertelt Gunther Devisch, beheerder van de Facebookgroep Promojagers aan HLN. Ook bij Colruyt, Makro, Lidl en Aldi liggen de prijzen onder de  3 euro.

Het is niet de eerste keer dat de Belgische supermarkten elkaar bestrijden op het gebied van mosselprijzen. “Vorig jaar was het eind juli dat er een heuse mosseloorlog startte tussen de supermarkten, dit jaar is het iets vroeger” zegt Devisch. “De komende week zullen de prijzen zo scherp blijven, maar heel lang zal het niet meer duren.”

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
‘Kwaliteit mosselen meteen al veelbelovend’

‘Kwaliteit mosselen meteen al veelbelovend’

Niels Tieleman, algemeen manager van de Hollandse Mosselcentrale (HMC) roemt het vispercentage van de huidige mosselen. “Begin juli zat dat al op 30 procent. Dat kan oplopen tot 40 procent aan het eind van het seizoen. Maar zeker weten doe je dat nooit, want het is een natuurproduct.”

Vis is de media - Week 37

Vis is de media - Week 37

Steun voor Belgische vissers, nieuw boek Sergio Herman en het NK Palingroken. Wat lazen we de afgelopen week over de vissector? Een greep uit de media.

‘Mosselen het vlees van de toekomst’

‘Mosselen het vlees van de toekomst’

“De mosseloogst ziet er veelbelovend uit”, meldt directeur Caroline Verwijs van mosselproducent Krijn Verwijs in Yerseke. "De kwaliteit is goed en wordt alleen maar beter. In de derde week van juni lagen de vispercentages al boven de 25 procent.”